Haberler

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na Doğru...

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda mücadele edecek 25 takım ve 200 sporcu, yarın Antalya'nın Alanya ilçesinde tanıtılacak.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda mücadele edecek 25 takım ve 200 sporcu, yarın Antalya'nın Alanya ilçesinde tanıtılacak.

Tura katılacak takım ve sporcuların tanıtımı için yarın saat 17.00'de İskele Meydanı'ndaki şelale önünde tören düzenlenecek. Törende tüm takımlar ve sporcuları, tanıtım tırındaki podyuma çıkacak ve haklarında bilgiler verilecek. Törene, Alanya halkının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, AA muhabirine, tura, Ag2r-La Mondiale, Astana, Greenedge, Katusha, Lampre-ISD, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Saxo Bank, Accent Jobs-Veranda Willems, Andalucia, Bretagne-Schüller, Caja Rural, Colnago-CSF Inox, Colombia-Coldeportes, Europcar, Farnese Vini-Italia, Project 1t4i, Rusvelo, Spidertech, Team NetApp, Team Type 1, UnitedHealthcare, Utensilnord-Named, Salcano-Arnavutköy ve Konya-Torku Şeker spor takımlarının katılacağını söyledi.

Dünyada tam profesyonel 18 takım bulunduğunu anlatan Açıkalın, bu takımlardan 9'unun 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda mücadele edeceğini hatırlatarak, bunun hem turun hem de Türk bisikletinin geldiği noktayı belirlemesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

-Antalya-Elmalı, turun en görkemli ve zor etabı olacak-

Turun 3'üncü etabının gerçek bir dağ tırmanışına sahne olacağını anlatan Abdurrahman Açıkalın, tırmanış ustalarının da bu etapta kendilerini gösterme fırsatı bulacağını bildirdi.

Son birkaç yıldır müsabakaya zorlu bir etap ekleme düşüncesinde olduklarını ve Türkiye'nin güneyindeki dağların, tepelerin ve yol kalitesinin detaylı incelenmesinin ardından bu yıl bu hedefi gerçekleştirdiklerini anlatan Açıkalın,

"2010 ve 2011 yıllarında Fethiye-Pamukkale arasındaki inişli çıkışlı rota, güçlü sporcuları bir hayli terletmiş olsa da göz alıcı bu etap dahi yeterince zorlayıcı olmamıştı. Bu yıl start alacak 200 sporcu, yeni eklenen 3'üncü etabı keşfe çıkacak" diye konuştu.

Yarışın Alanya'dan başlamasının sporcuların işlerini zorlaştıracağına dikkati çeken Açıkalın, şöyle konuştu:

"Saksağanbeli Geçidi'nde 1'inci kategori tırmanışın ardından sporcular, Elmalı'ya doğru 28,8 kilometre boyunca tırmanışı sürdürecek. Son 13 kilometrede bitiş çizgisine doğru sporcuları bekleyen eğim, Alp Düez etabından farklı değil. Yarışın sonucunu etkileyeceğini düşündüğümüz etap, geçtiğimiz yıllarda turu ön sıralarda tamamlayan güçlü sprinterleri bir günde arka planda bırakabilir."

2011'in ardından bu yıl ikinci tur zaferini arayan Alexander Efimkin'in

(Team Type 1-Sanofi), Antalya-Elmalı etabında güçlü rakipleri arasından sıyrılmasının daha zor olacağını kaydeden Açıkalın, Efimkin'in en önemli rakipleri arasında Kazakistan'ın yıldız ismi Alexandre Vinokourov (Astana), kariyerinde Fransa Turu'nda sarı mayo zaferi bulunan Rinaldo Nocentini (Mondiale) ve tırmanış ustası Daniel Teklehaimanot (Greenedge) gibi isimlerin yer aldığını bildirdi.

Abdurrahman Açıkalın, bu yıl turda ilk kez yarışacak Türk takımları Salcano Arnavutköy ve Konya Torku Şeker spor sporcularının da önemli başarılar elde edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

-Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu-

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da turun Alanya'dan başlayacak olmasının Alanya için önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Alanya'nın yıllardır bisiklete büyük önem veren bir ilçe olduğunun altını çizen Sipahioğlu, dağ bisikleti yarışının Türkiye'de yapıldığı ilk yerin Alanya olduğunu anımsattı.

Halka, belediye tarafından oluşturulan bisiklet parklarıyla bisiklete binme imkanı veren ilk yerin de Alanya olduğunu anlatan başkan Sipahioğlu, "Şimdi de Türkiye'nin ilk BMX pistini Alanya'da yapıyoruz. Biz Alanya'yı bisiklet şehri yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bizim bu çabalarımızla Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya'dan başlamasının örtüştüğünü düşünüyorum ve tura Alanya halkının gerekli desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Alanya'da tur ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Hasan Sipahioğlu, yarış için gelen sporcuların Alanya'yı tanıma imkanı bulacağını kaydederek, "Bu da hem turizmimiz hem de gençlere bisiklet sporunun özendirilmesi açısından önemli bir durumdur" şeklinde konuştu.

Alanya halkına çağrı da yapan Sipahioğlu, "Pazar günü herkes bisikletini alıp, startın verileceği alana gelsin. Bisikleti olmayan yürüsün. O gün araçlarımızdan kurtulalım. Alanya'da bir bisiklet ve spor şöleni yaşayalım" ifadelerini kullandı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title