Haberler

471 Milletvekili Kaydını Yaptırdı

TBMM'de Milletvekillerinin Kayıt İşlemi Devam Ederken, Bugüne Kadar 471 Milletvekili Kaydını Tamamladı. Geri Kalan 78 Milletvekili Kayıt İçin Bekleniyor.

TBMM'de milletvekillerinin kayıt işlemi devam ederken, bugüne kadar 471 milletvekili kaydını tamamladı. Geri kalan 79 milletvekili kayıt için bekleniyor.

TBMM'de 23. Dönem Milletvekillerinin kayıt işlemleri bugün de devam etti.

-KAYIT İŞLEMLERİNDEN YANSIYAN RENKLİ NOTLAR-

Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor. İlk kez seçilen milletvekilleri kayıt yaptırmaya aileleri ile birlikte gelmeyi tercih ederken, eski vekiller ise spor kıyafetleri ve rahatlıklarıyla dikkat çekti.

AKP Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Fevzi Şanverdi, aileleriyle Meclis'e geldi.

AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem kaydını yaptırmadan önce, kayıt masasında görevli Meclis personeline ve gazetecilere 2 kasa incir dağıttı.

Kayıt yaptıran milletvekilleri arasında, gazeteci AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan da yer aldı. Ocaktan'ın rozetini Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Hamdi Ateş taktı.

Tokat'tan seçilen en genç milletvekili ünvanına sahip 30 yaşındaki AKP'li Dilek Yüksel de kaydını yaptırdı.

-KATİP ÜYELERE GÖREVLERİ ANLATILDI-

Bu arada, 23. Dönemin 1. Yasama Yılının ilk birleşiminde, en genç milletvekili unvanıyla Başkanlık Divanı'nda katip üye olarak görev yapacak 6 milletvekilinden 3'ü, TBMM Genel Kurulu'nda bilgilendirildi.

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ve bazı bürokratlar, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'e, TBMM Genel Kurul Salonunu gezdirerek, katip üyelerin görevleri hakkında bilgi verdi. Geçici katip üye en genç 6 milletvekili, dönüşümlü olarak Başkanlık Divanı'na oturacak. Divan'da yer alacak diğer isimler şöyle:

AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title