Haberler

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ve halkın çektiği filmlerden oluşan 'Halkın Portakalı' yarışmasına katılan 14 film, gösterime sunuldu.

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ve halkın çektiği filmlerden oluşan 'Halkın Portakalı' yarışmasına katılan 14 film, gösterime sunuldu.

'Halkın Portakalı' yarışması için 14 ekibin, yaklaşık 20 gün profesyonellerden aldıkları sinema eğitiminin ardından çektikleri kısa filmlerin gösterimi, Atatürk Kültür Parkı amfitiyatroda 'Halkın Portakalı' gala programıyla yapıldı.

Galaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, jüri üyeleri, film ekipleri ve vatandaşlar katıldı. 'Halkın Portakalı' yarışmasına katılan, Fener, Altındağ, Hurma, Çağlayan, Muratpaşa, Uluç, Bayındır, Varlık, Gürsu, Kaleiçi, Çamköy, Pınarbaşı mahallelerinden 'Anka', 'Ast', 'Deniz Yıldızı', 'Dolunay', 'Düz Kontak', 'Filmci Çocuk Harekatı', 'Grupmania', 'Kıssadan Hisse', 'Machuca', 'Nar', 'Seracılar', 'Okaliptüs Severler', 'Tesadüf', 'Karambol' adlı ekiplerin çektiği filmler, galada izleyiciyle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Altın Portakal'ın en çok önemsediği bölümünün 'Halkın Portakalı' olduğunu söyledi. Akaydın, jüri başkanlığını yapan eşi Günseli Akaydın'a teşekkür etti ve yarışmacılara başarılar diledi.

Halkın Portakalı'nda yarışan ekiplerde, öğrenci, emekli memur, çiftçi, öğretmen, turizmci, bankacı, avukat, ev hanımı, sağlıkçı, spor eğitmeni, bilgisayar programcısı, biyolog, muhasebeci, eczacı, grafiker, iç mimar, heykeltıraş, pazarlamacı, müzisyen, seracı, modacı, çocuk gelişim uzmanı, hostes, işletmeci ve makine mühendisi bulunuyor.

Değerlendirmenin ardından dereceye girecek filmlerin sahiplerine ödülleri, yarınki kapanış galasında verilecek.

(FÜ-GÜÇ-ARD) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title