Haberler

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun Finike-antalya Etabını, Petacchi Alessandro Kazandı.

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun Finike-Antalya etabını, Petacchi Alessandro kazandı.

103 kilometrelik Finike-Antalya etabında 123 sporcu yarışırken, yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisi altında mücadele eden bisikletçiler, yarışı büyük bir çekişme içerisinde sürdürdü. Etabı 2 saat 43 dakika 35 saniyede tamamlayan Almanya'nın MRM Team Milram takımından Petacchi Alessandro birinci olurken, aynı süre ve tekerlek farkıyla İrlanda'nın CSF Group Navigare takımından Rizheze Ariel Maximiliano ikinci, Portekiz'in Benfica takımından Benitez Javier ise üçüncü oldu. Etapta en iyi yokuş sprinteri, İspanya'nın SDV Saunier Duval Scot takımından Benitez Roman Jose Alberto seçilirken, Türkiye Beauty (Türkiye Güzellikleri) sprinteri Team Ista takımından Meschenmoser Christoph, etabın en iyi sprinteri ise İrlanda'nın CSF Group Navigare kulübünden Priamo Metteo oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, İl Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından verildi.

Bu arada, Konyaaltı Caddesi'nde ödül töreni için hazırlanan meydanda halk oyunları gösterisi yapılırken, bisikletçiler burada coşkulu bir kalabalık tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Ödül törenini, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında Antalya'da bulunan dünya çocukları da izledi.

44. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu, yarın 169 kilometrelik Antalya-Alanya etabıyla sona erecek. Yarınki bitiş ve ödül törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da katılacak.

(ATA-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title