Haberler

43. Dünya Satranç Olimpiyatı

43. Dünya Satranç Olimpiyatı, Gürcistan'ın Batum şehrinde yarın başlayacak.

Satranç Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 23 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak 43. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda "açık" kategoride 180 ülkeden 636'sı unvanlı 920 sporcu, kadınlar kategorisinde ise 146 ülkeden 451'i unvanlı 748 sporcu mücadele edecek.

Türkiye'yi, erkekler kategorisinde Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Batuhan Daştan, Vahap Şanal, kadınlarda ise Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk, Çağıl Irmak Arda, Duru Okuyaz temsil edecek.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada olimpiyatta başarılı olmak istediklerini söyledi.

Geçen yıl "Türk satrancı altın çağını yaşıyor." ifadesini kullandıklarını hatırlatan Tulay, "Satranç A Milli Takımı, 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda tarihi bir zafere imza atarak geçen sene olimpiyat tarihinde aldığı en büyük başarıyı yakaladı. Bu sene de Batum'da yine ülkemize büyük bir başarı müjdesi vermek istiyoruz." dedi.

Federasyon ve satrançseverlerin "kocaman bir aile" olduğunu dile getiren Tulay, "Hep beraber çok çalıştık, azimliyiz. Sporcularımızın kazanmak için ustaca hamleler yapacağından hiç şüphemiz yok. Türk satrancı, gösterdiği başarı ve kazandığı madalyalar ile ülkemizin gurur kaynağı. Yine öyle olacağını biliyoruz. Çünkü onlara inanıyoruz." diye konuştu.

Hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Tulay, "Gençlerimiz muhteşem. Biz çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Türk satrancının yükselişi devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title