Haberler

400 Kişiye Daha İş Kapısı

Güncelleme:

Büyükşehir'in Ağaçlandırma İşlerinde Çalışacak Olan 400 Geçici İşçi Noter Huzurunda Çekilen Kurayla Belirlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İŞKUR ortaklığıyla başlattığı "Toplum Yararına Çalışma Programı" projesinin 2'incisine başvuran 460 kişiden 400'ü kurayla 3 aylığına işçi olma hakkı kazandı.

Ağaçlandırmada Görevlendirilecekler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR arasında imzalanan Toplum Yararına Çalışma Programı Protokolü kapsamında geçici olarak istihdam edilecek 400 işçi bugün çekilen kura ile belirlendi. Derince Noter Başkâtibi Sermin Demiral tarafından çekilen kura sonucu belirlenen 400 vasıfsız eleman 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek. Geçen yıl başlatılan projenin devamı niteliğinde olan protokolle geçici işçiler yine Büyükşehir'in ağaçlandırma çalışmalarında görev alacak.

6 Aya Çıkarılabilir

Kocaeli Fuarı'ndaki çadırda düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, Büyükşehir Park ve Bahçeler Şube Müdürü Cenan Turan ve yetkililer katıldı.

Programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Kaşukçi, 2011 bütçesinde pay ayrılması durumunda 3 ay olarak belirlenen istihdam süresinin 6 aya çıkarılabileceğini söyledi. Kaşukçi, kadınların başvurudaki çokluğunun memnun edici olduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, kısa bir selamlama konuşması yaparken daha sonra kura çekilişi yapıldı.

Kura Çekimi 3 Saat Sürdü

Kura, kutunun içerisine konulan tüplerin çekilmesiyle gerçekleşti. Tüplerin içerisinde adayların isimleri yazılıydı. Noter Başkâtibi başta olmak üzere Büyükşehir yetkilileri kutudan tek tek isimleri çekerek okudu. Ve çıkan isimler yine Noter eşliğinde listeye yazıldı. 460 kişinin başvuruda bulunduğu istihdam için 3 saat süren kura çekimi sonucu 400 asil ve 60 da yedek isim belirlendi.

Büyükşehir'den Yemek, Ulaşım, Elbise

Kurada adı çıkan projeye katılmaya hak kazanan 400 kişi yarın (23 Eylül Perşembe) saat 09.30'da Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde sözleşme imzalayacak. Büyükşehir Belediyesi, 6 aylığına çalışacak olan bu kişilere ücretsiz ulaşım, yemek ve iş elbisesi sağlayacak. Devlet ücret ve sigorta ödemesini yapacak. İşçilere aylık 600 TL ödenecek. 01 Ekim 2010–31 Aralık 2010 tarihleri arasında çalışacak olan geçici işçiler için 1 milyon 150 bin TL'lik ek ödenek ayrıldı.

Nerede Değerlendirilecekler?

Proje kapsamında 200 kişi Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca, 125 kişi İzmit, Başiskele, Kartepe, Derince, Körfez ve Kandıra, 75 kişi de Gölcük ve Karamürsel'de değerlendirilecek.

2009'da 250 Kişi İstihdam Edilmişti

Bu arada geçtiğimiz yıl imzalanan protokol uyarınca da 250 işsiz 6 aylığına istihdam edilmişti. İŞKUR, ücret ve sigorta ödemesini yaparken, Büyükşehir Belediyesi yine işçilerin ulaşım, yemek ve iş elbisesi ihtiyaçlarını karşılamıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title