Haberler

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı

Güncelleme:

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından 40 yaş ve üzeri kişiler randevularını alarak aşılarını olmak için hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Aşılamanın hız kesmeden devam ettiği Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde konuşan Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Handan Dolay, yaş gruplarının indirilmesiyle yoğunluğun arttığını söyledi.

Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sabah itibariyle aşı randevusunu alan 40 yaş ve üzeri vatandaşlar hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde de yaş gruplarının inmesiyle yoğunluk arttı.

"Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur"

Biontech aşısı uygulanan 42 yaşındaki Volkan Kargacı, "Dün haberini aldık. Sağlık Bakanını takip ediyoruz sürekli. E-Devlet üzerinden randevumu aldım. Aşımızı olacağız. Bu yaz gönül rahatlığıyla hayatımıza devam edeceğiz. Bütün herkes yaparsa ülkecek bu illetten kurtulmuş oluruz. Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur"

"Vatandaşlarımız yoğun bir ilgisi var"

Aşı uygulamaları ile ilgili bilgi veren Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Handan Dolay, "Hastanemizde, hem Murat Dilmener yerleşkemizde hem de Sadi Konuk yerleşkemizde çok yoğun bir şekilde ve de sorunsuz olarak aşı çalışmalarımız devam ediyor. Yaş gruplarının indirilmesi ve meslek gruplarına açılmasıyla vatandaşlarımız yoğun bir ilgisi var. Bizler de sağlık çalışanlarımızla beraber hastanemiz adına 4 bin 500 vatandaşımıza aşılama çalışmasını sürdürmekteyiz. Birinci dozlarını olmak isteyen vatandaşlarımızdan da yoğun talep oluşmaya başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fahrettin Koca Sadi Konuk Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title