Haberler

40. Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi başladı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 40. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi, Kral Selman bin Abdulaziz'in açılış konuşması ile başladı.

Kral Selman konuşmasında, bölgenin sorunlarla başa çıkmak için birlikte hareket etmeyi gerektiren zorlu bir dönemden geçtiğini söyledi.

KİK'in kurulduğu dönemden bu yana bölgede karşılaştığı birçok krizin üstesinden gelmeyi başardığını ifade eden Selman, sözlerini İran yönetimini hedef alarak sürdürdü.

"İran rejimi, güvenliği ve istikrarı bozmak ve teröre destek vermek için düşmanca tutumlarını devam ettirirken bölgemizin bu sorunlarla başa çıkması için birlikte mücadele etmesi gerekiyor." diyen Selman, İran'ın bölgeye müdahalelerine son vermek, nükleer ve balistik füze geliştirme programıyla başa çıkmak, enerji kaynaklarını, deniz yolu güvenliğini ve seyrüsefer serbestliğini temin etmek için uluslararası toplumla birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Filistin konusuna da değinen Selman, "Filistin davası ve Filistin halkının başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkı konusundaki tutumumuzun değişmediğini yineliyoruz." dedi.

Riyad'daki KİK Zirvesi'ne üye ülke liderlerinden ev sahibi Kral Selman'ın yanı sıra Bahreyn Kralı Hamed bin İsa ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın katılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Umman ise zirveye liderler düzeyinde katılım göstermiyor.

KİK Zirvesi'nin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, zirveye BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın yerine Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid ve Umman Sultanı Kabus bin Said'e vekaleten ise Başbakan Yardımcısı Fehd bin Mahmud Al Said'in katılacağı bildirilmişti.

Açıklamada ayrıca Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Doha heyetine başkanlık etmesi için Başbakan Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani'yi görevlendirdiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Körfez İşbirliği Konseyi Suudi Arabistan Kral Selman Riyad Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title