Haberler

"40. İstanbul Müzik Festivali"

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) 40'ıncısı düzenlenen İstanbul Müzik Festivali'nin bu yılki "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" Gürcü besteci Giya Kancheli'ye verildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) 40'ıncısı düzenlenen İstanbul Müzik Festivali'nin bu yılki "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" Gürcü besteci Giya Kancheli'ye verildi.

Topkapı Sarayı'ndaki Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen törende, İKSV Başkanı Bülent Ezcacıbaşı tarafından ödülü verilen Kancheli, böyle bir ödüle layık görüldüğü için gurur duyduğunu ve minnettarlığını müziğiyle gösterdiğini belirtti.

Ödül törenin ardından Kancheli tarafından festival için bestelenen

"Lingering" isimli senfonik eserin dünya prömiyeri, şef Andres Mustonen yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası tarafından seslendirildi.

Ernst von Siemens Vakfı ve Polonya Başkonsolosluğu'nun da destek verdiği konserde, Kancheli'nin çeşitli yapıtları da çalındı.

Konserde, Varşova Filarmoni Korosu'nun yanı sıra Gürcü kontrtenor Mamuka Gaganidze, çellist Giedre Dirvanauskaite ve geçen yıl festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görülen viyolacı Gidon Kremer de solist olarak yer aldı.

Konser, geçen yıl vefat eden ve konserde solist olarak yer alması planlanan çellist Benyamin Sönmez'e ithaf edildi.

-Topkapı Sarayı'nın dışında protesto-

Bu arada, Topkapı Sarayı'nın önünde Borusan Lojistik'e bağlı çeşitli depolarda çalışırken işten çıkarıldıkları öne sürülen bir grup işçi de slogan atarak, türküler eşliğinde halay çekti.

Burada grup adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Borusan Lojistik'e bağlı çeşitli depolarda çalışan yaklaşık 40 işçinin iş akdinin feshedilerek işten atıldığını ileri sürdü.

Protesto gerekçesiyle polis, Topkapı Sarayı önünde güvenlik önlemi aldı.

Muhabir: Sultan Çoğalan/Emel Soy

Yayıncı: Nurettin Coşkun - İSTANBUL

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fabian Ernst Polonya Siemens Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title