Haberler

4.uluslararası Finans Zirvesi İstanbul'da Başladı

Active Academy tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Finans Zirvesi' İstanbul'da başladı. 4-5 Aralık tarihlerinde Lütfi Kırdar da düzenlenen zirvede "Küresel Sermaye ve Türkiye" tartışılıyor.

4'ncü Uluslararsı Finans Zirvesi'nde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son yıllarda bir yatırım cenneti haline geldiğini, son iki yılda sağlanan doğrudan yabancı yatırımın 25 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Büyümenin devamlılığının sağlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "İsitikrar oratmının kalıcı olması için reform sürecini devam ettirmeye mecburuz. Keyfiliğin yerini kural alırsa, müteşebbislerimizin eli serbestleşirse dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri oluruz" dedi.

Türkiye'nin en büyük sorununun cari açık olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu yapısal sorun ancak Türkiye'nin etkin bir sanayi stratejisine sahip olabilmesi ve yerel kümelenmeleri güçlendirmesiyle aşılabilecektir. Başarı sanayi envanteri sistemini bir an önce kurmamıza bağlıdır" şeklinde konuştu.

Zirvede konuşan TBB Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise Türkiye'nin bölgedeki önemli ülekelerden birisi olarak küresel sermaye konusunda yaşanan gelişmelerin tüm dünyanın ilgisini çektiğini belirtti. Türkiye'nin bölgedeki istikrarın sağlanmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Özince, "Türkiye bölgedeki istikrarın sağlanmasında önemli adımlar atmıştır. Bunun devamı sağlamak gerekir. Türkiye önümüzdeki yüzyılda yöredeki en önemli siyasi aktörlerden biri olacaktır" dedi.

Hisarcıklıoğlu ile Özince toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu AB'nin Türkiye'ye karşı tavrını sert bir dille eleştirerek AB'nin sözlerini yerine getirmediğini savundu. Hisarcıklıoğlu, "Biz futbolu birinci ligde oynamak istiyoruz. Türk özel sektörüne ve Türk halkına bu yakışır. AB ahde vefa ilkesini zedeliyor" dedi. TBB Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise yurt dışındaki kimi yayınlarda Türk bankalarının kara paraya aracılık yaptığı yönünde iddiaların olduğunu belirterek bu iddiaların asılsız olduğunu, aksine yabancı finans merkezlerinin Türkiye'deki finansal işlmeleri yurtdışına kaçırdıklarını söyledi. Özince, "Bugün dünyanın en büyük finansal oyuncularından bazılarının ülkemizde lisansiye olmadıkları halde tasarruf ve kredi talebini yurt dışına götürdüklerini malesef görüyoruz. Hepimiz bunu biliyoruz ama önleyemiyoruz. Devlet yabancı otoriterlerle işbirliği içinde bu sorunu çözmeli" dedi.

Zirvede konuşan bir başka isim ise YASED Başkanı Şaban Erdikler idi. Erdikler, genç nüfusa sahip jeopolitik açıdan son derece önemli bir Türkiye'nin uluslarası sermayede bir köprü olacağını söyledi. Erdikler, "Türkiye uluslarası sermayede bir barış ülkesi olabilir. Türkiye'yi dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisinde görme şansımız var" dedi.

Active Academy tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Uluslararsı Finans Zirvesi'nde finans sektörüdeki 7 dalda başarılı olan şirketlere ödüller verildi. Ekonomiye katkı ve bankacılıkta kurumsal müşteri memnuniyeti ödülleri İş Bankası'na, bankacılıkta bireysel müşteri menuniyeti ve dış ticarete katkı ödülleri Garanti Bankası'na, bireysel bankacılık ödülü Vakıfbank'a, sigortacılıkta bireysel müşteri memnuniyeti ödülü Anadolu Sigorta'ya, kurumsal soyal sorumluluk ödülleri ise Koç Holding, Nokia ve TEB e verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title