Haberler

4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı Tunceli'de Yapılacak

Fırat Kalkınma Ajansının faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde iki yılda bir bölge üniversiteleriyle dönüşümlü olarak düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansının 4.'sü bu yıl Munzur Üniversitesiyle işbirliği içinde Tunceli'de yapılacak.

Bölge ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, sürdürülebilir kalkınma alanında yaşanan gelişmeler, bu gelişmelere ne ölçüde uyum sağlandığı ve daha sağlıklı bir kalkınma için yapılması gerekenlerin tespiti konularında Fırat Kalkınma Ajansının faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde iki yılda bir bölge üniversiteleriyle dönüşümlü olarak düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansının 4.'sü bu yıl 21-23 Eylül tarihlerinde Munzur Üniversitesiyle işbirliği içinde Tunceli'de yapılacak.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bölgesel kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamları ve araştırmacılar ile politika yapıcı ve uygulayıcıların buluştuğu ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunabildiği bir platform haline gelen geleneksel konferansların ilkinin 2011 yılında Malatya'da, ikincisinin 2013 yılında Elazığ'da, üçüncüsünün de 2015 yılında Bingöl'de gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Öztop, 4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı için 600 dolayında bildiri özeti sunulduğu ve yapılan değerlendirme sonucunda 224 bildiri ile 60 poster sunumunun programa alındığını kaydederek, "Ayrıca alanında uzman kişilerden oluşan 11 davetli konuşmacı da konferansta sunumlarını gerçekleştirecektir. 21 Eylül Perşembe günü saat 09: 00'da Munzur Üniversitesinde açılış konuşmaları ile başlayacak olan program 5 eş zamanlı oturum halinde, 2 tam gün boyunca devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Öztop, "Ajansımız, Munzur Üniversitesi ile bu konferansta bölgesel kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim adamları ve araştırmacılar ile politika yapıcı ve uygulayıcıları buluşturmayı, bilimsel çalışmalar temelinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı amaçlamaktadır. Ülkemizin gelişmesi ve özelde de bölgesel gelişmişlik farklarının giderilerek tüm vatan sathının ulusal kalkınmaya katkı sağlaması için en temel unsurun insan olduğunu, kalkınmanın en temel malzemesinin beşeri güç olduğunu biliyor ve her ortamda vurguluyoruz. Beşeri sermayenin geliştirilmesi noktasında teknik destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri gibi faaliyetlerimizin yanı sıra, 8 yılda geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresini Malatya, Elazığ ve Bingöl'ün ardından bu yıl da Munzur Üniversitemiz ile Tunceli'de gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek başta olmak üzere tüm ekibine göstermiş oldukları ilgi ve çabadan dolayı teşekkür ediyor, ilgi duyan herkesi 2 gün sürecek konferansa davet ediyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malatya Tunceli Elazığ Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title