Haberler

4. Ulusal Kürt Kongresi

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Düzenlenen 4. Ulusal Kürt Kongresi'nde Konuşan AP Yeşiller Partisi Milletvekili ve Türkiye-ab Karma Parlamento Eş Başkanı Joost Lagendijk, Türkiye'nin Azınlıklar, Özgürlükler ve Askerin Siyaset Üzerindeki Rolü Konusunda Verdiği Sözleri Yerine Getirmesi Gerektiğini Söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen 4. Ulusal Kürt Kongresi'nde konuşan AP Yeşiller Partisi Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı Joost Lagendijk, Türkiye'nin azınlıklar, özgürlükler ve askerin siyaset üzerindeki rolü konusunda verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 4. Ulusal Kürt Kongresi'nde Leyla Zana'nın açılış konuşmasının ardından AP Yeşiller Partisi Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı Lagendijk söz aldı. DTP'nin parlamentoda olmasından memnun olduklarını söyleyen Lagendijk, Kürt sorununun çözümünün sadece DTP-AK Parti işbirliğinden çıkabileceğini ifade etti. DTP'ye sonuna kadar destek verdiğini söyleyen Lagendijk, PKK'ya da bir o kadar karşı olduğunu belirtti. DTP'nin açık bir dille PKK'ya destek

vermediğini, PKK'nın görüş ve taktiklerin onaylamadığını açıklaması gerektiğini söyleyen Lagendijk, PKK'nın hiçbir koşul öne sürmeden silahlı mücadeleyi sona erdirmesi gerektiğini vurguladı. "Kürt politikacılar çözümün bir parçasıdır" diyen Lagendijk, şöyle devam etti:

"Türkiye, doğuya sadece kültürel değil, ekonomik haklarını da iade etmelidir. Türkiye; azınlıklar, özgürlükler ve askerin siyaset üzerindeki rolü hakkında verdiği sözleri yerine getirmelidir. Avrupa kurumları olarak sabrımız dolmak üzere. 2 yıldır Türkiye'ye söylüyoruz, ancak bu konularda hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'nin azınlıklar, özgürlükler (301. madde) konusunda hiçbir mazereti kalmamıştır."

Lagendijk, Türkiye'nin 82 Anayasası'ndan kurtulmasının da harika bir fikir olduğunu sözlerine ekledi.

(SA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title