Haberler

4. Ulusal Akdeniz Girişimcilik Zirvesi

Ataman Kimya CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, 7 yaşından bu yana çalıştığını ancak asla karamsarlığa kapılmadığını belirterek gençlere sabırlı olmalarını tavsiye etti.

Ataman Kimya CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, 7 yaşından bu yana çalıştığını ancak asla karamsarlığa kapılmadığını belirterek gençlere sabırlı olmalarını tavsiye etti.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından üniversite öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturmak için düzenlenen 4. Ulusal Akdeniz Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Özbay, İzmit'te çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini söyledi. Küçük yaştan itibaren çalıştığını vurgulayan Özbay, Ataman Kimya ile Türkiye'nin ıslak mendil pazarında liderliğe ulaştığını kaydetti. Özbay, 65 ülkeye ihracat yaptıklarını ve 400 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Özbay, şöyle konuştu:

"7 yaşımdan beri çalışıyorum. Asla karamsarlığa kapılmadım. Girdiğiniz işte sabırlı olun ve içinizdeki iş heyecanını asla kaybetmeyin. Matbaadaki çöpe giden artık kağıtları toplayıp, elle dikip, zımbayla delerek bloknot ve defter haline getirdim. O zamanlarda bütün lokantalar gazete kağıdının üzerine hesap yaparlardı. Defter, bloknot yoktu. Türkiye'de ilk bloknotu ben icat ettim. Lokantalara satmaya başladım. Matbaada haftada 10 lira alıyorsam o defterden 100 lira kazanmaya başladım. Bloknot işi büyüdü, yanımda eleman çalıştırmaya başladım."

Zirvede, IBM ve Microsoft bilişim uzmanı Ali Rıza Babaoğlu, Tamer Grup CEO'su Kemal Tamer, Asal Kauçuk Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yasin Asal, Tatlıcı Tombak zincirlerinin sahibi Nedim Saban, girişimcilik ve kariyer deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title