Haberler

4. UEFA Sağlık Sempozyumu Sona Erdi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (Tff) Ev Sahipliğinde İstanbul'da 3 Gün Süren 4. UEFA Sağlık Sempozyumu Sona Erdi. UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh ile Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Binnet, Conrad Otel'de Bir Basın Toplantısı Düzenledi. UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh, Mükemmel Bir Organizasyon Olduğunu, Kesinlikle Beklentilerin Ötesine Geçtiklerini Belirterek, "İ...

Türkiye Futbol Federasyonu`nun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul`da 3 gün süren 4. UEFA Sağlık Sempozyumu sona erdi.

UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh ile Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Binnet, Conrad Otel`de bir basın toplantısı düzenledi.

UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh, mükemmel bir organizasyon olduğunu, kesinlikle beklentilerin ötesine geçtiklerini belirterek, ¨İstanbul`da 52 ülkenin sağlık ekipleri ile Avrupa`nın en büyük 20 kulübünün doktorlarını bir araya getirerek onlarla fikir alışverişinde bulunduk. Futbolda tıbbi desteğin değerini artırmaya çalışacağız. Sağlık ekipleriyle futbolcuların, teknik heyetin tam olarak bütünleşmesi çok önemli. Milyon dolarlık futbolcular söz konusu olduğunda sağlık desteklerinin de çok iyi olması lazım. Yıldız oyuncularınız sürekli sakat ise o zaman bununla bir şekilde başa çıkabilmek lazım. Yıldız oyuncuların zayıf olması takımın zayıf olması ve kaybetmesi demektir.¨

Futbolun çok hızlandığını ve geliştiğini anlatan Andy Roxburgh, ¨Bu sempozyumda futbolun ne kadar ilerlediğini bir kez daha ortaya koyduk. Tıbbi desteğin ve futbolu destekleyen bilimin de aynı ölçüde geliştiğini anladık¨ diye konuştu.

Andy Roxburgh, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim`in katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada sağlık ekibine ne kadar güvendiğini ve sağlık ekibi ile teknik heyet arasında irtibatı çok güzel ortaya koyduğunu belirterek, bu sözleri katılımcıların Fatih Terim gibi bir isimden duymalarının çok önemli olduğunu anlattı. Roxsburgh, UEFA`nın üzerinde durduğu bir diğer önemli konunun ise doping kontrolleri olduğunu belirterek, oyuncuları korumanın önemine dikkat çekti.

Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Binnet ise, kazanılan deneyimlerin bilimsel alışverişi açısından muhteşem bir toplantı olduğunu belirterek, yurt dışından katılan meslektaşlarının bilimsel düzeyi oldukça üst seviyeye çıkardıklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title