Haberler

4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası Batı Karadeniz Bölge İstişare Toplantısı

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Tokat, Samsun ve Sinop'ta Bulunan TOBB'ye Bağlı Oda ve Borsaların Başkanları, Kastamonu'da Bir Araya Gelerek Sorunlarını Tartıştı. Yeni Yasaya Göre 6 Ayda Bir Kez Yapılması Zorunlu Olan Toplantının Üçüncüsünde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Zonguldak'ın Kendisine Yetebilir Düzeye Gelmesi İçin 5 Farklı Sektörde Teşvik Verilmesi Ge...

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Tokat, Samsun ve Sinop'ta bulunan TOBB'ye bağlı oda ve borsaların başkanları, Kastamonu'da bir araya gelerek sorunlarını tartıştı. Yeni yasaya göre 6 ayda bir kez yapılması zorunlu olan toplantının üçüncüsünde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Zonguldak'ın kendisine yetebilir düzeye gelmesi için 5 farklı sektörde teşvik verilmesi gerektiği söyledi.

36 oda ve borsa başkanının katılımıya gerçekleşen TOBB Batı Karadeniz İstişare toplantısında söz alan Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, Zonguldak merkez ilçenin çözülmesi zorunlu sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere aktardı.

Demir, "Zonguldak'ın sorunlarının çözümlenmesi için öncelikle 5 farklı sektörde teşvik verilmesi gerekiyor. Ayrıca alt yapı ve derin deşarj kredisinin serbest bırakılması için devletin Zonguldak Belediyesinin mega projesine garantör olarak kefil olması lazım. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde Eczacılık Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakülteleri açılmalı, kadastro sorununun çözülmesi için arsa ofisi kurulmalıdır. Filyos Vadisi Projesi hayata geçirilmeli ve ulaşım sorunu çözülmelidir" dedi.

ZTSO Başkanı Demir, 5 sorunun çözülerek kentin önünün açılması durumunda geleceğe güvenle bakabileceklerini de ifade etti.

(SD-AK)

11.02.2007 18:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title