Haberler

4. Trakya Bağ Bozumu Ve Ekoloji Festivali Bağ Bozumu İle Başladı

Güncelleme:

Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen açılış ile başlarken açılışta enstitü tarafından yetiştirilen üzümlerden sembolik olarak bağ bozumu yapıldı.

4. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsünde düzenlenen tören ile kapılarını açtı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Bulgaristan, Romanya ve Moldova'dan Tekirdağ'a gelen kardeş belediyelerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilen onlarca çeşit üzümün sergilendiği ve katılımcılara ikram edildiği etkinlikte Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Cengiz Özer, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açılış konuşması yaptı.

EŞKİNAT: "ÜZÜM BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN İNSANLARIN YAŞAM STANDARTLARINI DAHA YUKARIYA ÇIKARACAK"

Konuşmasında Tekirdağ'da bağcılığın gelişmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Biz bu yola çıkarken sadece Türkiye'nin Trakyası değil Yunanistan'ın, Bulgaristan'ın bölgenin Trakyası tümünü kapsayan, havza boyutunda bir tarımsal gelişmeyi hedefledik. Bu dönem buraya kadar getirdik, önümüzdeki yıllarda bu daha da gelişecek ve üzüm ve bağcılık tarımda ve Tekirdağ'daki, Trakya'daki yerini alacak, mamul ürünlere dönüşecek ve tarımsal girdi olarak bu topraklarda yaşayan insanların, yaşam standartlarını daha yukarıya çıkaracak." dedi.

"TARIM GELİŞTİKÇE BU ŞEHİR GELECEK"

"Buradaki bağlar ve bu bağlarla ilgili mücadelemiz, Tekirdağ'ı Tekirbağ yapana kadar devam edecek" diyerek sözlerine devam eden Eşkinat; "Şöyle bir 1900'lü yıllara gittiğimiz zaman, mübadele öncesi buralarda 400 bin dönüm sadece Tekirdağ'da bağ olduğunu düşünürsek, bugün bunun onda biri kadar bir potansiyele sahip olan şehrimizin aslında bunun 10 katı büyüklüğünde ve daha nitelik bağcılık yapacağı aşikar. Dünyada bağcılıktan çok para kazanan ülkeler var. Üstelik de toprakları bu kadar bağcılık yapmaya müsait değil. Biz temel vizyon olarak bu şehirde tarımı görüyoruz. Tarım geliştikçe bu şehir gelecek çünkü insanoğlunun üretemediği tek şey toprak ve insan nüfusu arttı müddetçe beslenme temel ihtiyaç olarak her geçen gün önemini biraz daha artıracak. Buradaki bağlar ve bu bağlarla ilgili mücadelemiz, Tekirdağ'ı Tekirbağ yapana kadar devam edecek" açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteri ilgi izlenirken açılış sembolik bağ bozumu ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title