Haberler

4 Milyonluk "Güdümlü Proje Butem" Projesi Destek Almaya Hak Kazandı

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek verilen ve Bilecik Valiliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu “Güdümlü Proje BUTEM” için 4 milyonluk ödenek için onay verildi.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek verilen ve Bilecik Valiliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaşı olduğu "Güdümlü Proje BUTEM" için 4 milyonluk ödenek için onay verildi.

Bilecik Belediyesi tarafından pilot il olarak gerçekleştirilen ve bölge ile ülkede örnek projelerden biri olan Bilecik Bilim ve Uzay Teknolojileri Merkezi - Bilgi Evi (BUTEM) için 4 milyonluk destek Bilecik'te gerçekleştirilen BEBKA Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısında karara bağlandı.

"Belediyemiz tarafından son dönemlerdeki en başarılı çalışmalardan birisini gerçekleştirdik"

Projenin birçok yönüyle değerlendirildiğinde önemli işlevleri üstleneceğini belirten Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can; "Bilecik Belediyesi olarak, bugün gerçekten çocuklarımız ve eğitimlerine ilişkin çok önemli bir çalışmayı müjde ile sonuçlandırdık. Belediyemiz tarafından hazırlanan Güdümlü Proje BUTEM için 4 milyonluk ödenek için onay verildi. İlimizdeki önemli firmalardan birinin katkılarıyla binası yapılan Bilgi Evi'ni bizler Bilecik Belediyesi olarak BUTEM isimli proje ile taçlandırdık. İlimiz ve ülkemizdeki örnek çalışmalardan biri olacak BUTEM'DE; Bilim ve Uzay Teknolojileri, Planetaryum, Gök Bilimi Atölyeleri,Matematik Atölyeleri, Tarihten Günümüze Teknoloji Müzesi, Robotik ve Yazılım çalışma alanları, Yazılım ve Tasarım Atölyeleri (Simülasyon Eğitimleri), Biyoloji, Ekoloji, Kimya Laboratuarları ve Etkinlikleri, TÜBİTAK Atölyesi ve Etkinlikleri, Sergi Alanları, Online Akademi, Seminer ve Konferans Etkinlikleri ile Etüt Merkezi- Bilgi Evi ve Bilim Fuarlarının düzenleneceği alanlar olacak. İlimiz eğitimine ve çocuklarımıza çok büyük katkıları olacağına inandığımız bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, açıklamasında ayrıca; Bilecik'imizde bu tür kapsamlı ve büyük bir yatırımın gerçekleştirilmesinde katkıları olan başta Kalkınma Bakanlığı yetkilileri olmak üzere, BEBKA yetkilileri ile projenin paydaşlarına teşekkür ettiğini belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title