Haberler

4 Milyon Kişiye İş

2008-2012 Yıllarını Kapsayan Gap Planı ile Yaklaşık 4 Milyon Kişiye İş Sağlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımın öngörüldüğü paketi Diyarbakır'da açıklayacak. 2008-2012 yıllarını kapsayan GAP Planı ile yaklaşık 4 milyon kişiye iş sağlanacak.

Hükümet, 27 Mayıs Salı günü Güneydoğu'ya çıkarma yapacak. Başbakan Erdoğan, kalabalık bir kurmay grubuyla Diyarbakır'a giderek, hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı GAP Planı'nı açıklayacak. Erdoğan, Diyarbakır'da Kapalı Spor Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile hükümetin yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım paketini kamuoyuna açıklayacak. 2012 yılına kadar tamamlanması öngörülen yatırım planı, sulama yatırımlarından eğitime, sağlıktan yol yapımına kadar birçok alanda atılımı kapsıyor. GAP Projesi'nin temel oluşturduğu planda, 2012 yılına kadar tamamlanması öngörülen yatırımlar arasında 10 hidroelektrik santralı, 12 baraj, 12 organize sanayi bölgesi, karayolları, sağlık ve eğitim kurumları bulunuyor. Bölge için düşünülen sanayi ve turizm alanındaki yatırım teşvikleri de paket kapsamında uygulanacak. GAP Projesi'nin tamamlanmasıyla 1.80 milyon hektar alan sulamalı tarıma açılırken, yılda 27 milyar kilovat saatlik hidroelektrik enerji üretilecek. Yatırımların tamamının devreye girmesiyle yaklaşık 4 milyon kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title