Haberler

4. Geleneksel Toptaş Köyü Aşure Günü Yapıldı

Kumluca ilçesine bağlı Toptaş köyünde 4.Geleneksel Aşure Günü düzenlendi.

Kumluca ilçesine bağlı Toptaş köyünde 4. Geleneksel Aşure Günü düzenlendi.

Her yıl Toptaş köyü futbol sahasında düzenlenen aşure şenliği, hava muhalefeti nedeniyle Kumluca Belediyesi Kapalı Halk Pazarı'nda yapıldı. Aşure gününe Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen aşure etkinliğinin, Toptaş köyünden bir vatandaşın geçirdiği trafik kazası nedeniyle buruk olarak yapıldığını söyledi.

İnsanların acısında, kederinde, sevincinde birlik olmalarının çok güzel olduğunu belirten Çetinkaya, "Biz de 4 yıldır sevinç içinde hep birlikte Toptaş köylüleriyle birlikte aşure gününü gerçekleştiriyoruz. Ancak geçen yıl da bir acı yaşamıştık, bu yıl da bir acı yaşadık. Toptaş köylülerinin acılarını yürekten paylaşıyoruz. İnşallah Allah bize başka acılar yaşatmasın. Aşure gününüz kutlu, ağzımızın tadı aşure kadar güzel olsun" dedi.

Toptaş Köyü Muhtarı Bülent Panuş da, aşure gününe katılan herkese teşekkür etti. Geçen yıl aşure gününe katılan sanatçı Kıvırcık Ali'nin bir gün sonra elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini hatırlatan Panuş, "Bu yıl da yine bir kaza yaşadık. İnşallah Allah bize başka acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aşure etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere Muhtar Bülent Panuş ve azalar tarafından plaket verildi.

Daha sonra Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği adına Antalya Cemevi din görevlisi Ali Ünsal tarafından aşure ve lokma duası yapıldı. Duadan sonra Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Cemevi din görevlisi Ali Ünsal, Toptaş Köyü Muhtarı Bülent Panuş, Hızırkahya Muhtarı Hüseyin Ergün ve Beşikçi Köyü Muhtarı Hüseyin Beşikçi, vatandaşlara aşure dağıttı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı aşure gününde yapılması planlanan konser ve semah ekibi gösterisi ise, cenaze nedeniyle iptal edildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title