Haberler

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 88. Yıldönümü Kutlamaları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Milli Mücadele'yi Başlatarak Aldıkları Kararla Türkiye Cumhuriyeti'nin Temelini Attığı Sivas Kongresi'nin 88. Yıldönümü, Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatarak aldıkları kararla Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini attığı Sivas Kongresi'nin 88. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın çelenk sunmasının ardından törenler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Veysel Dalmaz, Milli Mücadele ve 4 Eylül Sivas Kongresi'nin önemini anlatarak, "Ulusal bir kimliğe sahip olan Sivas Kongresi, TBMM'nin kuruluşuna giden yolda en önemli kilometre taşı ve Türk Milli Mücadelesi'ni şekillendiren bir kongredir. Ulu Önder Atatürk'ün 'Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi' ifadesiyle önemini vurguladığı Sivas Kongresi'nde Türk milleti kendi kaderine yön vermiş, vatanın bölünmez

bütünlüğü zihinlere kesin bir şekilde yazılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından geçtiğimiz ay Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 90 kiloda birinci olan Sivaslı güreşçi Ahmet Taçyıldız, Vali Dalmaz tarafından 25 adet Cumhuriyet Altını, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Yıldızeli Belediye Başkanı Mustafa Arda tarafından da arsa ile ödüllendirildi. Daha sonra Türk Hava Kurumu'na (THK) ait Türk Kuşu paraşüt ekibi, gösteri yaptı. Burada gösteri ekibinin yanına gelen Rıza Ertor isimli vatandaş, oğlunun havacı yüzbaşı olduğunu ve gösteri

ekibiyle gurur duyduğunu belirtti. Ertor, korumalar tarafından tören alanından çıkarıldı.

Diğer taraftan ilçelerin tanıtımının yapıldığı geçit töreni gerçekleştirildi. Törenlerde Gürcistan ve Bulgaristan'dan gelen folklor ekipleri küçük gösteriler yaparken, en çok ilgili Suşehri ilçesinden 8 yaşındaki Celal Ankaya isimli davul çalan çocuk gördü. Akıncılar ilçesindeki gösteri ekipleri de Vali Dalmaz'ın önüne durdu. Deve maketi içindeki göstericiler Vali Dalmaz'dan bahşiş alana kadar yere yatarak bekledi.

Geçit töreni sonrasında kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

(İG-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title