Haberler

Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü

Güncelleme:

Sivas Valisi Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ayhan, mesajında, Sivas'ın Cumhuriyetin kuruluşunda öne çıkmış, kurtuluşu hazırlayan kararların verildiği kent olduğunu belirtti.

Bu asil milletin, Sivas Kongresi'nin 102. yılında yine aynı azim, aynı duygu ve ruhla bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, bu devletin istiklal ve istikbalini muasır medeniyetlerin daha üst seviyelerine çıkarmanın heyecanını taşıdığını ve taşımaya devam edeceğini vurgulayan Ayhan, mesajında şunları kaydetti:

"Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen kahramanlarımızı rahmet, gazilerimizi ise minnetle yad ediyorum."

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun mesajı

Karasu ise mesajında, 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık ateşinin en önemli köşe taşının Sivas olduğunu aktararak, "Sivas Kongresi'nde alınan kararlarla birlikte Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Manda ve himaye fikrinin kesin olarak reddedildiği, 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz' kararının çıktığı Sivas Kongresi, ulusal egemenliğin dosta düşmana ilan edildiği en önemli gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 2 Eylül'den 18 Aralık'a kadar milli mücadeleyi Sivas'tan yönetmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş çalışmalarını başlatmış, Sivas'ı direnişin başkenti yapmıştır. Sivas, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kenttir." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in mesajı

Bilgin de atalarımızın tarihten bu yana hüküm sürdüğü coğrafyalarda, din, bayrak, vatan ve mukaddesatı yaşatmak uğruna büyük bedeller ödediğini belirterek, 4 Eylül 1919'da tüm dünyaya büyük bir ders verildiğini aktardı.

Milli mücadeleyi başlatan Atatürk'ün, Anadolu'nun en güvenilir şehri olan Sivas'ta bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Türk milletinin, en kötü şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneği olan 4 Eylül Sivas Kongresi, tarihi parlak, geleceği aydınlık olan Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşıdır. Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını 108 gün bağrına basarak milli mücadeleye büyük katkı sağlayan Sivaslılar ise geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı için seve seve canını vermeye hazırdır. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."

STSO Başkanı Mustafa Eken'in mesajı

Eken ise Sivas Kongresi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı.

Eken, "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresi, ulusal bağımsızlık mücadelemizin de en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Sivas Kongresi kararlarıyla Türk ulusunun kendisiyle ilgili kararları, ancak kendisinin verebileceğinin altı bir kez daha çizilmiştir. Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümünü gururla yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sivas Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title