Haberler

4. Belgrad Türk Film Festivali Başladı

Türk filmlerinin Sırbistan'da tanıtılması amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Belgrad Türk Film Festivali başladı.

Türk filmlerinin Sırbistan'da tanıtılması amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Belgrad Türk Film Festivali başladı.

Osman Sınav'ın yönettiği ve başrollerini Kenan İmirzalioğlu ve Tuğçe Kazaz'ın paylaştığı "Uzun Hikaye" filminin gösterimiyle başlayan festivalin açılışına, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve yönetmen Osman Sınav'ın yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı.

Yugoslav Film Arşivi Müzesi'ndeki açılış töreninde konuşan Belgrad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri İsa Yayla, sinemasevelerin gösterilecek filmlerin yanı sıra 1960-1980'li yıllarda çekilmiş filmlerin afişlerinden oluşan sergiyi de gezebileceklerini belirterek, gösterilecek filmlerin yeni kültür kapıları açtığını söyledi.

Filmler aracılığıyla insanların hiç gitmediği ve görmediği ülkeleri tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Yayla, kasım ayında Edirne'de düzenlenecek film festivaline de Sırbistan'dan 6 film katılacağını kaydetti. Yayla, bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklerin ülkeleri birbirine bağladığını ifade etti.

Festivalin onur konuğu yönetmen Osman Sınav da Balkan ülkelerinde kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, "En büyük hayallerimden biri, bu bölgede Balkanları anlatan bir film yapmak. Dilerim bu hayalim bir gün gerçek olur" dedi.

Beş gün devam edecek festival kapsamında, "Uzun Hikaye", "Yozgat Blues", "Can", "Meryem" ve "Sivas" filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kenan İmirzalıoğlu Osman Sınav Belgrad Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title