Haberler

4 Bacaklı ve 4 Kollu Lakşimi Ameliyat Ediliyor

Hindistan'ın Kuzeyindeki Bihar Eyaletinin Uzak Köylerinden Birinde 4 Bacaklı ve 4 Kollu Dünyaya Gelen 2 Yaşındaki Küçük Hint Kızı Lakşimi, Yaşıtları Gibi Normal Bir Vücuda Sahip Olabilmek İçin Doktorlar Tarafından Ameliyata Alındı.

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinin uzak köylerinden birinde 4 bacaklı ve 4 kollu dünyaya gelen 2 yaşındaki küçük Hint kızı Lakşimi, yaşıtları gibi normal bir vücuda sahip olabilmek için doktorlar tarafından ameliyata alındı.

Annesinin karnında gelişmesi duran ve ölen ikizine yapışık bir durumda yaşayan Lakşimi, ikizinin kol ve bacaklarını, böbreklerini ve vücudunun diğer organlarını da alarak dünyaya geldi.

Bangalore'daki Spars Hastanesi'nde Lakşimi'nin vücudundaki fazladan organları ameliyatla alacak 30 kişilik doktor ekibi, başarılı olduğu takdirde küçük kıza iyi bir yaşam sunacak.

Ameliyatı yapan ekipten ortopedist Dr. Şaran Patil, ameliyat arasında verdiği bilgide, küçük kızdaki yapışık omurgaları ayırdıklarını, bundan sonraki adımın kol ve bacaklar ile gelişmemiş ikizi almak olacağını söyledi.

Patil, ameliyattaki küçük kızın şimdilik durumunun iyi olduğunu bildirdi. Doktorları, yapışık 2 omurgası, 4 böbreği, karışık sinirleri, 2 mide boşluğu ve 2 göğüs boşluğu yüzünden ayakta duramayan ve yürüyemeyen Lakşimi'yi yitirme riskinin yüzde 20 ile 25 arasında olduğunu kaydediyorlar.

Lakşimi'nin adı ise, zenginliği temsil eden 4 kollu Hindu tanrıçasından geliyor. Doğduğu köyün halkı ise Lakşimi'yi, tanrıçanın yeniden dünyaya gelmesi olarak görüyor. Hintli kızın babası Şambhu, bir sirkin para karşılığı Lakşimi'yi satın almak istediği ancak onu sakladıklarını anlattı.

Lakşimi'nin masraflarının hastane vakfı tarafından karşılandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title