Haberler

4 ay sonra Antalya'ya ilk İngiliz turist kafilesi geldi

Güncelleme:

4 ay sonra Antalya'ya ilk İngiliz turist kafilesi geldi 90 kişilik uçak East Midlands'tan geldi İngiliz turistler kısıtlamanın kaldırılmasını olumlu karşıladı ve Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını söylediler İngiltere'nin 4 aydır uyguladığı uçuş kısıtlamasını kaldırmasının ardından 90...

4 ay sonra Antalya'ya ilk İngiliz turist kafilesi geldi

90 kişilik uçak East Midlands'tan geldi

İngiliz turistler kısıtlamanın kaldırılmasını olumlu karşıladı ve Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını söylediler

ANTALYA - İngiltere'nin 4 aydır uyguladığı uçuş kısıtlamasını kaldırmasının ardından 90 kişilik ilk turist kafilesi, "turizmin başkenti" Antalya'ya geldi.

İngiltere, Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, 17 Mayıs'tan beri Türkiye'yi kırmızı listeye alarak, vatandaşlarına seyahat kısıtlaması getirmişti. Karardan 4 ay sonra İngiltere Ulaştırma Bakanı Hon Grant Shapps, Twitter hesabından, vatandaşlarına uluslararası seyahat kurallarının gevşetilmesi ve seyahat listesinin birleştirmesi açıklamasını yaptı. Bakan Shapps, Türkiye'yi 22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkararak, seyahat edilebilir ülkeler arasına aldıklarını açıkladı.

4 aylık bir aradan sonra İngiliz turistler yeniden Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmeye başladı.

Buna göre İngiltere'nin East Midlands kentindeki East Midlands Havalimanı'ndan kalkan Jet2.com'a ait uçak, 90 yolcusuyla saat 21.15'de Antalya Havalimanına indi.

"Golf bagajları dikkat çekti"

Uçaktan inen turist kafilesi, termal kameralardan geçip havalimanına girdi. Pasaport işlemlerinin ardından salgın tedbirleri kapsamında valizlerini alan turistler, servislerle konaklayacakları otellere hareket etti. İngiliz turistlerin bir hayli mutlu oldukları görüldü. Ayrıca turistlerin bir çoğunun elinde golf malzemelerinin olması dikkat çekti.

İngiltere'den Antalya'ya gece yarısına kadar 4 uçak ile 500 binden fazla turistin Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

"Kısıtlamanın kaldırılmasını bekliyorduk"

Wirginia Whitehead, yeniden Antalya'ya geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bizi çok iyi karşıladılar, çok yardımseverlerdi.Burada olduğumuz için mutluyuz"dedi.

Wendy Kery ise uzun zamandır kısıtlamaların kaldırılmasını beklediklerini hatırlatarak, gelinen noktadan mutlu olduklarını söyledi.

"Çok güzel oldu"

Janice Shuttlewood ise Türkiye'nin yemeklerini ve kültürlerini çok sevdiğini belirterek, "Yeniden burada olmak, gezecek olmak çok güzel. Kısıtlamanın kaldırılması çok muazzam oldu. Bol gezeceğiz" dedi.

Jow Rowden, geçen yılda Antalya'ya geldiğini hatırlatarak, yasakların kaldırılmasını olumlu bulduğunu kendilerinin de ilk gelen uçak olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Türkiye turist Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title