Haberler

4. Altın ve Mücevherat Fuarı Açıldı

Gaziantep Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık Tarafından Organize Edilen 4. Altın ve Mücevherat Fuarı, Gaziantep'te Açıldı.

Gaziantep Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık tarafından organize edilen 4. Altın ve Mücevherat Fuarı, Gaziantep'te açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GTO Başkanı Mehmet Aslan, GSO Başkanı Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, oda ve dernek başkanları ile sanayiciler ve kuyumcular katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep'te ilk kez böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Son yıllarda ulusal ve uluslararası fuarların Gaziantep'te düzenlenmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini kaydeden Kamçı, "Fuara 120 firmanın katılması, özellikle Suriye ve Irak başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinden ziyaretçilerin buraya gelecek olması sevindirici. Gaziantep, üretici olduğu kadar pazarlamacı bir kent konumunda da bulunuyor. Burada üretim ve satışın yanında sektörün sorunları da ele alınacak. Fuarın Gaziantep'e büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda birer konuşma yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer de Gaziantep'in son yıllarda fuarlar kenti haline geldiğini ve yapılan fuarların kent ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Altın İhracatçıları Birliği Başkan Vekili ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ise fuara Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak gibi Ortadoğu ülkelerinden katılımcı ve ziyaretçilerin geleceğini kaydetti. Altınbaş, Türkiye'nin İtalya'dan sonra en büyük altın üreticisi olduğuna dikkat çekerek, "Geçen yıl 1,5 milyar dolarlık altın ihracatı gerçekleştirmiştik. Bu rakam dolaylı yollardan yapılan ihracatla birlikte 5 milyar dolara yaklaşıyor. Bizim amacımız Türkiye'nin en büyük altın üreticisi ve ihracatçısı ülke konumuna gelmesidir. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fuarın da tanıtım çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.

Daha önce 3 kez Adana'da düzenlenen fuar, 1-4 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

(OÇ-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title