Haberler

"4 -5 Yıla Kadar Aids Aşısı Gelebilir"

Bu Yıl Nobel Tıp Ödülünü Françoise Barre -Sinoussi ile Paylaşan Fransız Profesör Luc Montagnier, Aids'i Tedavi Edici Aşının 4 -5 Yıla Kadar Hazır Olabileceğini Söyledi.

Bu yıl Nobel tıp ödülünü Françoise Barre-Sinoussi ile paylaşan Fransız Profesör Luc Montagnier, AİDS'i tedavi edici aşının 4-5 yıla kadar hazır olabileceğini söyledi.

Stockholm'de basın toplantısında konuşan profesör, AİDS aşısının ne zaman hazır olacağını söylemenin aslında zor olduğunu belirttikten sonra, "Belki 4-5 sene sonra tedavi edici aşı geliştirilmiş olur" dedi. Profesör, bunu "fazla iyimser" bulan gazetecilerin sorusu üzerine, "Ama arkamızda 10 yıllık birikim var. Aslında tedavi amaçlı aşı geliştirmek, önleyici aşıdan daha kolay..." diye konuştu.

Montagnier, "Bu çok karmaşık bir hastalık. Bağışıklık sisteminin niçin çöktüğünü izaha çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Meslektaşı Barre-Sinoussi de, önleyici aşı konusunda tarih vermenin imkansız olduğunu söyledi.

İki Fransız araştırmacı, dünyada 25 milyon kişinin ölümüne yol açan HİV virüsünü 1984 yılında keşfettikleri için bu yıl Nobel ödülünü kazanmıştı. İkili, ödüllerini çarşamba günü Stockholm'de düzenlenecek törenle alacak.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title