Haberler

3d Sadece Sinemada Değil, Tıpta da Var!

Nvıdıa ve Siemens Healthcare İnsanı İçine Çeken 3d'yi Sinema Salonlarından Doktor Muayenehanesine Taşıyor.

Tıp profesyonelleri ve bebek bekleyen çiftler, fetusu geniş ayrıntılarıyla 3D ultrason teknolojisi ve Nvidia 3D Vision gözlüklerle izleyebilecek. Nvidia ve Siemens Healthcare bugün yeni, insanı görüntünün içindeymiş gibi gösteren bir 3D ultrason izleme deneyimi sergiledi. Bu deneyim, bebek bekleyen çiftlere ve onların tıbbi uzmanlarına fetusu 3D gözlükler kullanarak ayrıntılı şekilde izleme olanağı sağlıyor.

Artık 2 boyutlu ultrason görüntülere mahkum değiliz

Kökleri insanı içine çeken 3D filmlere uzanan teknolojiden yararlanan yeni Siemens ultrason foursight, Workplace görüntü yönetimi yazılımı, anne karnındaki bebeğin, 3D/4D görüntülerini oluşturmak için Nvidia 3D Vision stereoskopik gözlükler ve Nvidia Quadro FX ileri teknoloji profesyonel grafik çözümler kullanıyor.

ACUSON S2000 ultrason sistemi ile elde edilen klinik görüntüler, fetusun fotoğraf gerçekliğinde 3D görüntülerini Siemens'e özel bir teknoloji ile üreten Amniyoskopik Görüntüleme kullanılarak daha da zenginleştiriliyor. Geleneksel 3D ultrason teknolojileri 3D görüntüleri değerlendirmek için iki boyutlu monitörler kullanırken, genel ultrason deneyimini çok daha iyileştiren Nvidia 3D Vision teknolojisinden yararlanan kullanıcılar 3D görüntüleri 3 Boyutlu izleyebiliyorlar.

Stereoskopik görüntülerle, bu şekilde bir görüntü elde edilebiliyor

Nvidia Profesyonel Çözümler Genel Müdürü Jeff Brown konuyla ilgili olarak, "Bebek bekleyen bir anne babanın 3D gözlüklerini takarken katıksız heyecanlarını gözünüzün önüne getirin; birazdan bebeklerinin neye benzediğini berrak, yüksek çözünürlük ayrıntılarında görebilecekler" dedi ve ekledi: "Nvidia Quadro teknolojisi Siemens Healthcare gibi ortaklarımıza, doktorlar için de düşük maliyetli olağanüstü 3 Boyutlu görsel deneyimler sunarak imkansızı mümkün kılma olanağı sunuyor".

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title