Haberler

39. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali

Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen 39. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nin üçüncü gününde çay toplama yarışması düzenlendi.

Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen 39. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nin üçüncü gününde çay toplama yarışması düzenlendi.

Festivalin geleneksel yarışması için Musazade Mahallesi Beşevler Sitesi yanındaki çay bahçesine giden yarışmacılar, en fazla çayı toplamak için çaba gösterdi. Yağmur altındaki yarışma, erkek ve bayanlar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

Toplam 20 yarışmacının katıldığı çay toplama yarışmasında bayanlar kategorisinde 16 kilo 20 gram yaş çay toplayan Hatice Birinci birinciliği elde etti. Erkeklerde ise 18 kilo 800 gram yaş çay toplayan İbrahim Erin birinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılara Arhavi Tarım Kredi Kooperatifinden çay gübresi, özel bir şirket tarafından kömür ve ÇAYKUR'dan çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, desteklerinden dolayı ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na teşekkür ederek,

"Festivalimizin değişik etkinliklerine ve çay toplama yarışmasına yaptıkları destek bizlere büyük moral verdi" dedi.

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title