Haberler

38 Yıl Sonra Ameliyatta Buluştular

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 1970’li yıllarda ilkokul öğrencisiyken aynı sınıfta eğitim gören Emine Taze ile İbrahim Halil Karakan’ın yolları, 38 yıl sonra safra kesesi ameliyatı için kesişti.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 1970'li yıllarda ilkokul öğrencisiyken aynı sınıfta eğitim gören Emine Taze ile İbrahim Halil Karakan'ın yolları, 38 yıl sonra safra kesesi ameliyatı için kesişti. Yaklaşık 2 yıl önce sosyal medyada birbirini bulan ve telefonlaşan arkadaşlardan Emine Taze, safra kesesi ameliyatını Genel Cerrahi Uzmanı olan ilkokul arkadaşı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan'ın yapmasını istedi. Op. Dr. Karakan, 38 yıl sonra buluştuğu arkadaşını, çalıştığı hastanede ameliyat etti.

Aynı sırada oturuyorlardı

Şu anda ikisi de 47 yaşında olan Emine Taze ile İbrahim Halil Karakan, ilkokulu Şanlıurfa Birecik Fevzipaşa İlkokulunda okudu. Taze ve Karakan, 1976-1979 yılları arasında 3, 4 ve 5'inci sınıfta aynı sırada yan yana oturarak ilkokulu bitirdi. İki arkadaş, sonraki 36 yıl boyunca birbiriyle görüşemedi. Ancak 2015 yılında, Medical Park Tarsus Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ile İstanbul'da bir şirkette çalışan Emine Taze, sosyal medya üzerinden birbirlerini buldu. İki arkadaş zaman zaman telefonla birbirini arayarak yeniden görüşmeye başladı.

Sağlığını arkadaşına emanet etti

Geçtiğimiz aylarda Emine Taze, Op. Dr. İbrahim Halil Karakan'ı telefonla arayarak safra kesesinde iltihap olduğunu söyleyip, durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Op. Dr. Karakan, tedavi için ameliyat olması gerektiğini söyledi. Emine Taze bunun üzerine arkadaşına, "Ameliyat olmam gerekiyorsa senin yapmanı isterim" dedi.

Op. Dr. Karakan kabul edince Emine Taze, Tarsus'a gelerek ameliyat masasına yattı. Op. Dr. Karakan, arkadaşı Emine Taze'nin safra kesesini başarılı bir ameliyatla aldı.

"Arkadaşımla gurur duydum"

Ameliyatla ağrılarından kurtulan Emine Taze, 3 yıl aynı sırada oturup ders dinlediği arkadaşının doktor olmasından gurur duyduğunu belirterek, "Kader bizi bu kadar zaman sonra ameliyat masasında buluşturdu. Küçük bir çocukken beraber ders dinlediğim, kalem, silgi paylaştığım arkadaşım, 38 yıl sonra beni sağlığıma kavuşturdu. Şimdi görüyorum ki başarılı bir cerrahmış. Ağrım, sızım kalmadı. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ise arkadaşının iyileşmesinde katkısı olduğu için mutlu olduğunu söyledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Fevzipaşa Birecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title