Haberler

379 Milletvekili Kaydını Yaptırdı

Meclis'te Kaydını Yaptıran Milletvekili Sayısı da 379'yı Buldu. Gün Boyunca Kaydını Yaptıranlar Arasında DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten CHP'li Onur Öymen, Oğuz Oyan ve Mehmet Sevigen'e Kadar Pek Çok İsim Yer Aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kaydını yaptıran milletvekili sayısı 376'yı buldu. Gün boyunca kaydını yaptıranlar arasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten CHP'li Onur Öymen, Oğuz Oyan ve Mehmet Sevigen'e kadar pek çok isim yer aldı.

Bugün kaydını yaptıranlar arasında DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP İstanbul Milletvekilleri Onur Öymen ve Mehmet Sevigen, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, eski ANAP'lı AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu da yer aldı.

ÖYMEN: SİYASİ SIKLETİMİZDE AZALMA YOK

Milletvekillerinin kaydolma işlemleri sırasında renkli görüntüler ve basın mensupları ile sohbetler de yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen gazetecilerle sohbeti sırasında, kendisine zayıfladığını söyleyen basın mensuplarına "bize telgraf gönderiyorlar; çekilin diye. Kendimizi tartmadık ama siyasi sıkletimizde azalma yok, herkes bilsin" karşılığını verdi.

AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, kayıt işlemleri için Meclis'e türbanlı eşi ve çocuğuyla gelirken, milletvekili rozetini de çocuğu taktı. Kayıt işlemleri sırasında AKP Afyon Milletvekili Ahmet Koca, görevlilere ve basın mensuplarına lokum, AKP Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ile Mehmet Erdoğan da gazeteci ve görevlilere antep fıstığı dağıttı. AKP Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş ise kayıt işlemleri için Meclis'e Balıkesir il kadın kolları başkanı Hülya Kaman ile geldi. Akbaş'ın rozetini de il kolları başkanı taktı.

MAZBATASI İLE DİPLOMASINI AYNI GÜN ALDI

AKP Van milletvekili Gülşen Orhan ise 15 yıl ara verdiği üniversite eğitiminin ardından bu yıl mezun olduğunu belirterek diploması ile mazbatasını aynı gün aldığını bildirdi. Meclis'in arkeolog milletvekili olan Orhan da kayıt işlemlerini yaptıran milletvekilleri arasında yer aldı.

BAHÇELİ'NİN EKSİK EVRAKI TESLİM EDİLDİ

TBMM'de kayıt işlemlerini daha önce yaptıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eksik evrakını özel kalem müdürü Ömer Karakaş'la gönderdi. Bahçeli'nin eksik evrakı Meclis'te kayıt memurlarına teslim edildi.

MESUT YILMAZ KAYDINI CUMA GÜNÜ YAPTIRACAK

Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri büyük ölçüde tamamlanırken, Cuma günü de eski başbakanlardan Rize'den bağımsız milletvekili seçilen Mesut Yılmaz'ın bir grup eski ANAP'lı ile Meclis'e gelerek kaydını yaptırması bekleniyor..

ODALAR İÇİN KURA ÇEKİLECEK

Bu arada TBMM'de yarın da milletvekillerinin yeni dönemde kullanacağı odalar için yarın kura çekilecek. En yaşlı üye sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında AKP, CHP, MHP, DTP temsilcileri, odalar için kura çekecek. 22. dönemde görev yapan ve yeniden seçilenlerle, TBMM Başkanı Bülent Arınç kuraya girmeyecekler. Eski başbakanlardan Rize'den bağımsız milletvekili seçilen Mesut Yılmaz, Sivas'tan bağımsız milletvekili seçilen Muhsin Yazıcıoğlu ile İstanbul'dan bağımsız milletvekili seçilen Ufuk Uras'ın kuraya dahil edilmeden oda seçmeleri de TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nın onayına sunulacak. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title