Haberler

37. Başkanlık Atletizm Yarışları'na Katılanlar Birincilik İçin Yarıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği 37. Başkanlık Atletizm Yarışları'na Aralarında İlköğretim Okullarından Öğrencilerin Yanı Sıra Türk Atletizminin Şampiyon İsimlerinin de Aralarında Bulunduğu 2 Bin Kişi Katıldı. Yarış Sırasında Bazı Öğrenciler Fenalık Geçirirken Yarışı Kaybedenler Gözyaşlarına Hakim Olamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 37. Başkanlık Atletizm Yarışları'na aralarında ilköğretim okullarından öğrencilerin yanı sıra Türk atletizminin şampiyon isimlerinin de aralarında bulunduğu 2 bin kişi katıldı. Yarış sırasında bazı öğrenciler fenalık geçirirken yarışı kaybedenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atletizm Yarışları'nın bu yıl 37'ncisi koşuldu. Belediyenin Saraçhane'deki başkanlık binası önünde başlayan yarış Edirnekapı istikametine gidiş-dönüş şeklinde oldu. Türk atletizmine yeni isimler kazandırmak ve atletizm sporunu tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışlarda küçük, yıldız, genç, büyük ve master olmak üzere bayan ve erkek toplam 10 kategoride yarış gerçekleştirildi. Yarışlara 6 aydan bu yana düzenlenen ilçe ön elemelerini geçen 2 bine yakın atlet katıldı.

Bando takımının gösterisiyle coşan öğrenciler ailelerinin yoğun destekleriyle kazanmak için kıyasıya yarıştı. Kadir Topbaş'ın destek verdiği yarışta çocuklardan bazıları fenalık geçirerek yere yığıldı. Fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri anında müdahale etti. Öğrencilerden bazıları yarışı kaybetmenin üzüntüsüyle ağlarken yarış sonrası verilen çikolata ve meyve suyu ile kendilerine gelmeye çalıştı.

Küçükler grubunda birincilere 100 YTL, yıldızlarda birincilere 150 YTL, gençlerde birinci olanlara 200 YTL verildi. Kulüplü sporcuların bulunduğu grupta birinci olanlara 700 YTL para ödülü verildi. Yarışa katılan tüm öğrenciler yarış sonrası tişört, meyve suyu, çikolata, dereceye giren öğrenciler ise ayakkabı, eşofman ve tişört, dereceye giren takımlar ise kupa, sporcuları madalya, dereceye giren okulların beden eğitim öğretmenleri de çeşitli ödüller aldı.

Elinde radyosu üzerinde "Yaş 78, iş bitmemiş" yazılı tişörtüyle yarış alanına gelen bir vatandaş da ilginç görüntüler oluşturdu.

(YM-ED-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title