Haberler

36 Yıl Önce Akdeniz Olimpiyatları İçin Yapılan Yüzme Havuzu Yenilendi

Yenilenen Yüzüyle Vatandaşların Hizmetine Açılan Balıkesir Yüzme Havuzu, Tarihi Özelliğiyle de Türkiye'nin En Güzel Havuzları Arasında Yer Alıyor.

Yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine açılan Balıkesir Yüzme Havuzu, tarihi özelliğiyle de Türkiye'nin en güzel havuzları arasında yer alıyor.

36 yıl önce, 1971 yılında Türkiye'de ilk defa İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'ndaki yüzme yarışları için Balıkesir'e inşa edilen olimpik yüzme havuzu, ilk yapıldığı günden beri olan orijinalliğini korurken, o sene Çanakkale Seramik fabrikalarının özel olarak ürettiği amblemli fayanslar artık tarihe karıştı. Yaklaşık 1 yıl önce baştan sona yenilenen yüzme havuzunda tüm sistem değişti. Havuzdan sorumlu tesis amiri Hasan Derin, normal şartlarda 550 bin YTL'ye mal olacak tadilat işlerini personelin

özverili çalışması sonucu 180 bin YTL'ye yapıldığını, tamamen yeni fayans döşenen havuzdaki derinliğin de 1.95 metre ile sabitlendiğini, küçükler için olan havuzun ise 80 santimetre olarak yenilendiğini belirtti. Daha önceki demir aksanların kalktığı havuzda bunların yerine birinci sınıf plastik yapı kullanıldı. Filtre sistemi de yenilenen yüzme havuzda 2006 yılına kadar büyük oranda su kaybı yaşanırken, taşan su giderleri yeni flitrasyon sistemiyle tekrar geriye dönüyor. Bu şekilde su kaybının sıfıra

indiği vurgulandı.

Federasyonun Türkiye geneli ve bölgesel alanlarda tertiplediği birçok organizasyona ev sahipliği yapan Balıkesir'de, yıllardır tek olan açık yüzme havuzunun yeterli olmadığını belirten yüzme ihtisas kulüpleri, Balıkesir'e yıllardır verilen kapalı yüzme havuzu sözünün artık yerine getirilmesini istiyor. Kapalı havuz olmadığı için çalışmaların yaz sezonuyla kısıtlı kaldığına dikkat çeken kulüp yetkilileri, kapalı havuz olması halinde yıl boyunca çalışma imkanı bulacaklarını, bunun sonucunda Balıkesir'in

Türkiye ve Avrupa'da hata dünyada ses getirecek sporcular yetiştirebileceklerini, bunun kuru bir iddiadan ibaret olmadığını her zaman gösterebileceklerini kaydetti. Bu arada, 15 Eylül'de sona erecek olan yüzme sezonun ardından, Ekim ayında 2 adet çırpınma havuzu yapılacağı belirtildi. Ancak Balıkesirliler, yine olimpik standartlara uygun olarak kapalı yüzme havuzunun yapılmasını heyecanla bekliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) de konuyla ilgili genel müdürdük ve bakanlık nezrinde girişimde bulunulduğunu, kapalı yüzme havuzu için taleplerinin olduğunu, proje ve sonuç için Ankara'nın tasarrufunun beklendiğini ifade ettiler. 36 sene önce Akdeniz Olimpiyat oyunları için hazırlanan Balıkesir Yüzme Havuzu, yenilenmiş yüzüyle her türlü müsabakaya ev sahipliği yaparken, yaz mevsiminde vatandaşların da serinlemek için tek adresleri oluyor.

(YU-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title