Haberler

34 Kadın Arıcı Oldu

Ordu’da kadınların arıcılığa teşvik edilmesi ve kazanç sağlamaları amacıyla Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje kapsamında eğitim gören 34 kadın belgelerini aldı.

Ordu'da kadınların arıcılığa teşvik edilmesi ve kazanç sağlamaları amacıyla Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje kapsamında eğitim gören 34 kadın belgelerini aldı.

Proje kapsamında Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 80 saat süreli sertifikalı Arıcılık Kursu ile 3 gün süreli propolis üretimi eğitimi sonunda sertifika alan kadın kursiyerler için tören düzenlendi. Düzenlenen törene İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, İl Müdür Yardımcısı Kıvanç Günay, şube müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Konu hakkında bilgi veren Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, söz konusu çalışma ile kendileri veya eşleri arıcılık ile uğraşan kadınların, bal üretimi yanında propolis üretimi yapmalarının da teşvik edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Yılmaz, "Bu kurs ile Ordulu arıcıların balın haricinde farklı arı ürünleri de üreterek ürün çeşitliliğini genişletmelerini ve kadınların üretimde rol almalarını teşvik edilen proje ile ayrıca propolis konusunda arıcılarımız bilinçlendirilmiştir. Projenin sonraki aşamalarında gerçekleştirilecek olan demonstrasyon çalışmaları ve teknik gezilerle propolis toplama tuzaklarının yerleştirilmesi, propolisin alınması, dondurulması ve muhafazasının sağlanması birebir uygulamalı olarak gösterilecektir. Ayrıca Arıcılık yapılan bir çok ilçemizde propolis üretimi konusunda yine kadın çiftçilerimize yönelik çiftçi toplantıları düzenlenerek farkındalık sağlanacaktır. Bu toplantılara katılan kadınlarımıza da üretime teşvik etmek amacıyla toplam 800 adet propolis tuzağı dağıtılması planlanmaktadır" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Yılmaz Altınordu Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title