Haberler

32 Yaşındaki Kadın Muhtar Köyün Sorunlarını Çözüyor

Sivas Merkeze Bağlı Eğrubucak Köyü'nde 2002 Yılında Bir Yakının Cenazesine Katılan, Bu Sırada Yol ve Hizmetlerin Yetersiz Olduğunu Görerek Tartıştığı Köy Muhtarının 'Muhtarlık Kolay mı? Kolaysa Gel de Sen Yap' Sözleri Üzerine 2003 Yılındaki Seçimlerde Aday Olan 32 Yaşındaki Yurdagül Arslan Muhtar Seçildi.

Sivas merkeze bağlı Eğrubucak Köyü'nde 2002 yılında bir yakının cenazesine katılan, bu sırada yol ve hizmetlerin yetersiz olduğunu görerek tartıştığı köy muhtarının ''Muhtarlık kolay mı? Kolaysa gel de sen yap'' sözleri üzerine 2003 yılındaki seçimlerde aday olan 32 yaşındaki Yurdagül Arslan muhtar seçildi. Arslan, ''Köyde lojmanımız yoktu ve camimimizin de eksikleri vardı. İmece usulüyle bunların hepsini yaptırdık. Şimdi sırada altyapı ve kanalizasyon çalışmaları var'' dedi.

Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte köyünden ayrılan ve kent merkezinde yaşayan Yurdagül Arslan, Erciyes Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1996 yılında mezun oldu. 2000 yılından itibaren kentteki bir sigorta acentesinde çalışan Arslan, 2002 yılında bir yakının cenazesine katılmak için Sivas'a 28 kilometre uzaklıktaki köyüne gitti. Ancak köyde cenaze taşınırken yolların çamurlu ve kötü olduğunu, hatta bu nedenle taşınan cenazenin düşürüldüğünü gören Arslan, o zamankı muhtar Hasan Durna'ya sitem ederek, ''Kent merkezine bu kadar yakın bir köyde yollar niçin bozuk'' diyerek hizmetlerin neden yetersiz olduğunu sordu. Muhtarın kendisine, ''Muhtar olmak kolay mı? Gel de sen ol, yaptır'' demesi üzerine aday olmaya karar verdi. Arslan, 2003 yılı mahalli seçimlerinde köy muhtarlığına adaylığını koydu.

Sivas merkeze bağlı köylerde ve kent merkezindeki mahallerdeki tek kadın muhtar olan Arslan, ''Seçimde mevcut muhtardan daha fazla oy alarak seçildim. İlk olarak çamurlu ve kötü yolları yaptırdım. Çamur olan yollara stabilize kaplama yapıldı. Bu konuda gidip görüştüğüm kurumlar bana gereken yardımı gösterdiler. Köyde lojmanımız yoktu ve camimimizin de eksikleri vardı. İmece usulü ile bunların hepsini yaptırarak köyün hizmetine sunduk. Şimdi ise sırada altyapı ve kanalizasyon çalışmaları var. Bunları da en kısa sürede bitireceğiz'' dedi.

Aynı zamanda işlerini yürütmek için köy ile şehir arasında mekik dokuduğunu söyleyen Arslan, köy halkının kendisini çok sevdiğini ve gereken desteği verdiklerini söyledi. Köylülerse, Yurdagül Arslan'ın muhtarlığa seçilmesinden sonra kendilerine verdiği sözlerin hepsini tuttuğunu ve yaptığı çalışmalardan dolayı memnun olduklarını belirtti. Köy halkı gelecek seçimlerde de muhtar adaylarının Yurdagül Arslan olacağını söyledi.

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title