Haberler

32. KKTC Uluslararası Fuarı 6-15 Haziran'da

32. KKTC Uluslararası Fuarı, 6-15 Haziran Tarihleri Arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı'nda KKTC'den 108, Türkiye'den de 25 Firma ve 2 Kurumun Katılımıyla Gerçekleşecek.

32. KKTC Uluslararası Fuarı, 6-15 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı'nda KKTC'den 108, Türkiye'den de 25 firma ve 2 kurumun katılımıyla gerçekleşecek.

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonuyla düzenlenen fuarda yerli ve ithal ürünlerin tanıtımı 3 bin metrekare kapalı ve 4 bin metrekarelik açık alanda yapılacak. Açılış törenine Türkiye'den de konukların katılması bekleniyor. Sanayi Dairesi Fuarlar Şube Amiri Öcal Erten'den alınan bilgiye göre, fuarın açılış töreninde Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkılarıyla "Toroslar'dan Esintiler" adlı bir defile sunacak. 10 gün sürecek fuarda, değişik sektörlerdeki çeşitli ürün ve hizmetler tanıtılacak, ancak satış olmayacak. her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların eğlenmesi için lunaparkın açık olacağı fuarda çeşitli sportif etkinlikler, defile, halk dansları ve salon dansları sunumları da yer alacak.

Sanayi Dairesi Fuarlar Şube Amiri Erten, fuara bu yıl katılarak ürünlerini sergilemek ve ticari tanıtımını yapmak isteyen firmaların hem sayısında, hem de yer hacmi büyüklüğü talebinde büyük bir artış olduğunu söyledi. Bu artışta, özel fuarların ve pazarın büyümesinin katkısı olduğunu belirten Erten, "32. KKTC Uluslararası Fuarı'na bu yıl KKTC'den 34 sanayici-imalatçı, 67 ithalatçı ve 7 tanıtım amacıyla toplam 108 firma ve kuruluş katılacak. Ayrıca 'Türk Malı' imajının öne çıkartılması amacıyla, Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından 'Milli Katılım' çerçevesinde Türkiye'den 2 kurum ve 25 firma fuara katılıp, mal ve hizmetlerinin ticari tanıtımını yapacak. Fuara katılacak TC'li firmalar ile KKTC'li firmalar arasında var olan mevcut ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyoruz" dedi.

Fuar alanındaki hazırlıklar, hem KKTC Sanayi Dairesi hem de firmalar tarafından sürdürülüyor. Fuarın açılışı 6 Haziran Cuma günü saat 19.00'da yapılacak. Geçen yıl yine aynı dönemde gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, cuma ve cumartesi günleri 19.00-24.00, haftanın geri kalan günlerinde ise 19.00-23.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

(MG-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title