Haberler

32. Asya Yarışçılık Konferansı Sona Erdi

Asya Yarışçılık Federasyonu (Arc) Tarafından Tokyo'da Düzenlenen 32. Asya Yarışçılık Konferansı Sona Erdi.

Asya Yarışçılık Federasyonu (ARC) tarafından Tokyo'da düzenlenen 32. Asya Yarışçılık Konferansı sona erdi.

Türkiye'nin ilk kez Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile bakan düzeyinde katılım gösterdiği konferans, 4 gün sürdü. 'Yarışçılıkta Yeni Ufuklar'' ana temalı konferansta, ''atların soy kütükleri'', ''yarış komiserliği'', ''21. yüzyılda yarışçılık'', ''veterinerlik'', ''at yarışçılığında müşterek bahisler'', ''pistler ve diğer teknik konular'' ele alındı.

Konferansta, 22'si üye toplam 33 ülkeden 850 delege katıldı. Türkiye, 20 delegeyle en az delegeye sahip ülkeler arasında yer aldı. Üye ülkeler, konferansa ortalama 40 delegeyle katılım gösterdi.

Konferansa katılan ülkeler, ''2007 ve 2008 yıllarında hem yarışçılık hem de yetiştiricilikte satış hedeflerinin tutmadığını ve gerileme gözlendiğini'' belirtti. Türkiye, 2007 ve 2008'de satışların arttığı ve artış trendinin devam ettiğini anlatan tek ülke oldu.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci Türkiye'de atçılığın gelişimine ilişkin yaptığı sunumda, satışlar açısından başarılı sonuçlar gördüklerini ifade ederek, 2006 yılında 1 milyar dolar olan satışların, 2007'de 1,4 milyar dolara çıktığını, 2008'de de 1,6 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Bu sayede yetiştiricilere ve at sahiplerine dağıtılan ikramiye miktarının yüzde 40 arttığını kaydeden eden Ekinci, 2006 yılında 89 milyon dolar olan ikramiye tutarının, 2007'de 123 milyon dolara, 2008'de de 172 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Ekinci, konuşmasında, Türkiye'deki atçılığa ilişkin bilgi verirken, Türk yarış dünyasının 150 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu, Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte yasal bir düzene kavuştuğunu ifade ederek, modern anlamda at yarışlarının yaklaşık 60 yıldır Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edildiğini söyledi.

Hedefledikleri noktaya ulaşmada uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığının altını çizen Ekinci, şöyle konuştu:

''Globalleşme sadece sınırların kalktığı ya da hafiflediği bir ekonomik ortam olarak algılanmamalı. Globalleşme, hepimizin bir yandan ulusal çıkarlarımızı korurken, diğer yandan birlikte neler yapabileceğimiz, nasıl sinerji yaratabileceğimiz, var olan pastadan kendinize düşen payı artırmaktan önce pastanın nasıl büyütülebileceği gibi konularda da global hareket edebilmek olarak anlaşılmalıdır.''

Türkiye Jokey Kulübünün reklam filmi, ''jokey kulüpleri tanıtım filmleri'' arasında yapılan yarışmada, 122 oyla 2. seçildi.

Yarışmada ilk sırayı, konferansta 96 delege ile temsil edilen Avustralya aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title