Haberler

31 Yıl Önce Şehit Olan Ali Türk İçin Verilen Hukuk Mücadelesi

Güncelleme:

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde, 31 yıl önce piyade er olarak vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ali Türk'e şehitlik unvanının mahkeme kararıyla verilmesinin ardından, eşine maaş bağlandı.

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde, 31 yıl önce piyade er olarak vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ali Türk'e şehitlik unvanının mahkeme kararıyla verilmesinin ardından, eşine maaş bağlandı.

ŞEHİTLİK UNVANI VERİLDİ

1987 yılında akciğer rahatsızlığı geçiren ve revirde dinlenmeye alındığı sırada hayatını kaybeden Ali Türk'ün, Nevşehir'in Özyayla köyünde yaşayan eşi Zekiye Türk, geçen yıl başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneğinin desteği ile yürütülen hukuki mücadele sonucu piyade er Ali Türk'e Ankara İdare Mahkemesinin kararıyla şehitlik unvanı verildi. Kararın, gerekli mercilere iletilmesinin ardından şehidin eşi Zekiye Türk'e maaş bağlanırken, oğlu Muhittin Türk adına kamu kurumlarında göreve başlaması için başvuru yapıldı. Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl eylül ayında neticelenen mahkemenin ardından yıllardır beklenen mutlu haberin şehit ailesine tebliğ edildiğini aktardı. Ankara İdare Mahkemesinin, Türk'ün askerlik görevi sırasında ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle vefat ettiğine hükmettiğini, benzer hukuki mücadelenin başka şehit aileleri için de verildiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu: "Özyayla köyündeki kardeşimiz için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmuştuk. Konu Ankara İdari Mahkemesince çözümlendi. Kurumların ve bazı şehit ailelerimizin 'vatan sağ olsun' deyip arkasını aramadığı bir durum bu. Şehidimizin eşine maaş bağlandı. Şehidin çocuklarından biri iş başvurusunda bulundu, diğer çocuğu için de başvuruda bulunacağız. Uçhisar beldemizde de benzer bir şehidimiz var. Onunla ilgili de mahkemeye başvuruldu. Önümüzdeki günlerde o konuda karar alınacağını bekliyoruz. Ülke genelinde birçok şehirde benzer durumlar var ve zaman zaman karara bağlanarak şehitlik unvanı veriliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title