Haberler

301. Maddenin Kaldırılması Talebi

Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinin Kaldırılması Talebinin Sağlam Bir Hukuki Zemine Sahip Olduğunu Söylemenin Mümkün Olmadığını" Söyledi.

Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ''Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin kaldırılması talebinin sağlam bir hukuki zemine sahip olduğunu söylemenin mümkün olmadığını'' söyledi.

Türkoğlu, AB İlerleme Raporu'nun açıklandığını hatırlatarak, bazı çevrelerin raporun içeriğine bakmadan geçen yıl 140 sayfa olan raporun bu yıl 75 sayfa olarak düzenlenmesini sevinçle karşıladıklarını kaydetti.

Raporun incelenmesi halinde, baştan sona kadar AB dayatmalarının artarak sürdüğünün görüleceğini iddia eden Türkoğlu, raporun özellikle Kıbrıs sorunu, Türk limanlarının Rum gemilerine açılması, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin kaldırılması gibi ''dayatmaların'' yer aldığını savundu.

Türkoğlu, 301. maddenin 1. fıkrasında geçen Türklük kavramının değiştirilmesinin mümkün olmadığını, bu kavramın tarihi bir süreç içerisinde, millet olgusuyla ortaya çıkan değerler bütününü ifade ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title