Haberler

301. Madde Tartışmaları

Avrasya Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği (Aysiad)

Avrasya Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD)

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökçe, 301. maddenin kaldırılmasına ya da değiştirilmesine karşı olduklarını belirterek, "301. madde değişikliği oyunuyla Türk milletine hakaret edilmesinin önünün açılmasını istemiyoruz" dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) düzenlenen basın toplantısında 301. madde ile ilgili görüşlerini açıklayan AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökçe, 301. maddenin Türk milletine hakaret edilmesinin önünün açılmaması için muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Almanya'da bu maddeyle ilgili olarak 5 yıl, İtalya'da 1 yıldan 3 yıla kadar, Polonya'da 3 yıl ve İspanya'da 7 aydan 12 aya kadar hapis cezası verildiğini söyleyen Gökçe, "AB uyum yasaları çerçevesinde 2004 yılında tamamına yakını değiştirilen 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi yeniden tartışılmaya açıldı. Hükümet bu maddeyle ilgili sivil toplum örgütlerinden ısrarla görüşlerini belirtmelerini istiyor. Sayın Başbakan ve bazı bakanlar, bu maddenin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. AYSİAD olarak dışarıdan yapılan dayatmalara karşıyız. 301. madde değişikliği oyunuyla Türk milletine hakaret edilmesinin önünün açılmasını istemiyoruz. 301. madde aynen muhafaza edilmelidir" dedi.

(SK-AV-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title