Haberler

301'i Yeni Adımlar İzleyecek

Erdoğan, Seçim Akşamı Yaptığı Konuşmasına Atıfta Bulunarak, '22 Temmuz Akşamı Dediğim Gibi; Biz Yalnızca Bize Oy Verenlerin Değil, Bize Oy Vermeyenlerin de Emanetini Taşıyoruz' Dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 8 ay sonra seçim akşamı AKP Genel Merkezi’nin balkonundan yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak, "22 Temmuz akşamı dediğim gibi; biz yalnızca bize oy verenlerin değil, bize oy vermeyenlerin de emanetini taşıyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis Grubu’nda mahkeme sürecinin kendi doğal mecrasında ilerleyeceğini belirtti. Erdoğan şu mesajları verdi:

"Bu sürecin, ülkemiz ve milletimiz için çok ağır bazı siyasi ve ekonomik sonuçlara yol açacağını da görmezden gelemeyiz. Böyle bir sürece siyaset kurumunun kayıtsız kalması düşünülemez. Hukuk sistemimizin de demokrasimizin de bu süreçten daha da güçlenerek çıkması için, demokratik siyaset içinde çözüm arayışımız devam edecektir.

Bizim AB hedefinde zafiyet göstermemiz söz konusu olamaz. Artık müzakere içerisinde olan bir Türkiye var. TCK’nın 301. maddesinde gerekli değişiklikleri yapma yönünde adım atmış bulunuyoruz. Bunu, Türk demokrasisini daha da ileriye taşıyacak başka adımlar seri bir şekilde izleyecektir."

Erdoğan, muhalefetle uzlaşma arayacaklarını da vurgulayarak, "Demokratikleşme sürecinde gerekli adımları atacağız. Bunun için muhalefete de gideceğiz. Muhalefet bizimle uzlaşırsa ne ala, uzlaşmazsa biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title