Haberler

300 Yıllık Tarihi Han Butik Otel Oluyor

Sakarya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Taraklı İlçesi'ndeki 300 yıllık Hacı Atıflar Hanı'nın turizme kazandırılması amacıyla Sakarya Özel İl İdare Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışması sürüyor. 9 ayda tamamlanacak çalışma sonunda 300 yıllık han, butik otel olarak hizmet verecek.

Sakarya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Taraklı İlçesi'ndeki 300 yıllık Hacı Atıflar Hanı'nın turizme kazandırılması amacıyla Sakarya Özel İl İdare Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışması sürüyor. 9 ayda tamamlanacak çalışma sonunda 300 yıllık han, butik otel olarak hizmet verecek.

Taraklı Ulu Cami Mahallesi Ankara Caddesi'nde bulunan 300 yıllık Hacı Atıflar Hanı, Sakarya İl Özel İdaresinden ayrılan 1 milyon 155 bin liralık ödenekle restore edilmeye başlandı. İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 1 milyon 155 bin liraya kamulaştırıldıktan sonra aslına uygun olarak restore edilen tarihi han tamamlanınca turizme hizmet edecek.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman binanın alt kalarının dükkan, üst katlarının ise butik otel olacağını söyledi. Başkan Özkaraman tarihi hanın 50 yıl öncesine kadar aktif olarak kullanıldığını belirterek, "Bin metrekare alan üzerinde, iki katlı olan tarihi han bu çalışmalar ile tekrar gün yüzüne çıkacak. Tarihi han, yapılacak restorasyonla tarihi misyonunu en iyi şekilde yansıtacak" dedi. - Sakarya / Tarakli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title