Haberler

    300 Enerji Firması Ankara'ya Geliyor

    Ankara'da 2008'den bu yana gerçekleştirilen Enerji Kongresi ve Fuarı'nın 11'incisi 8-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Fuara bu yıl enerji sektöründe faaliyet gösteren 300 yabancı firma katılım onayı verdi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarı 15 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

    Güneş enerjisinde yeni bir adım daha atılıyor. Türkiye, geçen yıl Konya'da 1000 megawattlık güneş santrali ihalesinin ardından ikinci güneş YEKA ihalelerine hazırlanırken, 81 ili güneş enerjisiyle aydınlatılacak adım atılıyor. Güneş YEKA'ların her ile yapılabilmesi için 50 megawatt düzenlemesi yapılıyor. Böylece orta ölçekli firmalar da güneş enerjisi santrali yapabilecek, üretim de tüm Türkiye'ye yayılacak.

    Enerji Kongresi Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, Enerji Kongresi'ne 300'ün üzerinde enerji devi, 14 bini aşkın kişinin katılmasını beklediklerini söyledi. Bu kapsamda gelecek yıl Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yabancı yatırım gelmesini öngördüklerini söyledi. Türkiye'deki projelere ağırlıklı olarak Afrika ve Körfez ülkelerinden ortak olmak isteyen firmaların olduğuna dikkat çeken Dilek, ortaklıklarda Türk firmaların tercih edilmesinin temelinde ise Avrupalı firmaların projeler üzerinde değişikliğe yanaşmaması, Türk firmalarının hızla değişiklikleri gerçekleştiren pratik tavırları nedeniyle olduğunu söyledi. Bu durum nedeniyle Afrika'da pazar bulamayan Avrupalı firmaların da Türk ortaklıklar üzerinden bu pazarlara girmeye çalıştıklarını anlatan Dilek, "Geçiş ülkesi gibiyiz. Ortadoğu'ya ve Afrika'ya açılma yönünde bir 'hub' olma özelliğimiz var. Yenilenebilir enerji kaynakları ünitelerinin üretimi konusunda Türkiye iyi bir yolda" değerlendirmesi yaptı.

    FİLDİŞİ'NDEN ORTAKLIK

    Afrika'da Fildişi'nde güneş enerjisi paneli üretimine başlandığını anlatan Dilek, Türkiye'deki firmalara da buradan ortaklık teklifinin geldiğini söyledi. Dilek, mühendislik noktasında da tercihin Türk firmalardan yana olduğunu dile getirdi. Dilek, GES'te 50 megawatt düzenlemesinin piyasaları canlandıracağını belirterek, "Piyasanın ulaşılabilir olması hem üretim hem de arz güvenliği açısından önemli. Bin megawatt büyüklüğündeki projelere devler girebiliyordu. Şimdi daha fazla firma girebilecek" dedi.

      81 il için düzenleme yolda

      Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın geliştirdiği Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEKA) projelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Çiğdem Dilek, bunun Türkiye'de enerji arz güvenliğini sağlayacağını söyledi. Dilek, "Geçen yıl Konya'da bin megawattlık güneş santrali ihalesinin ardından ikinci güneş YEKA ihalelerinin Hatay, Şanlıurfa ve Niğde'de 3 parça halinde yıl sonuna kadar güneş enerjisinden toplam bin megawatt üretim olacak. Güneş YEKA'ların her ile yapılabilmesi için 50 megawatt düzenlemesi yapılıyor. Böylece orta ölçekli firmalar da güneş enerjisi santrali yapabilecek" dedi.

      Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

      Türkiye Ankara Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title