Haberler

    30 Yıldır Yattıkları Mezardan Çıkarıldılar. E.t. Efsanesi Gerçek Oldu

    Video oyun tarihinin en başarısız denemelerinden bir tanesi, yıllar önce çöle gömülmüştü.

    Mahmut Saral - -

    Video oyun tarihindeki en büyük başarısızlıklardan bir tanesi olarak, 1982 yılında Atari firmasını hazırladığı E.T. video oyunu gösterilir.


    Bu oyun o kadar kısa sürede yapılır ve o kadar fazla adet basılır ki, kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşılacağı ve milyon dolarların su gibi akacağı düşünülür. Ama öyle olmaz. Sadece birkaç haftada yapılan ve satışa sunulan E.T., oldukça kötü bir oyundur ve satış rakamları da kendisi gibi çok kötüdür. Bu, Atari için milyon dolarlık zarar anlamı taşımaktadır ve bunun üzerine Atari, milyonlarca E.T. oyun kartuşunu New Mexico'daki bir çöle gömer...


    Yıllardır bir şehir efsanesi olarak kulaktan kulağa dolanan bu "gömü", gerçekten de varmış. Araştırmacı bir ekip, bu kartuşları bulmak için çalışmalara başlamıştı ve çalışmalar olumlu sonuç verdi. Microsoft'tan Major Nelson'ın Twitter hesabında paylaştığı bu fotoğraf, şehir efsanesinin doğru olduğunu gösterir nitelikte.


    Bu oyunlar 30 yılı aşkın süredir gömülüydü. Acaba hala çalışıyorlar mı?



    Diğer fotoğraflar:





    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title