Haberler

30 Yıl Sonra Sağlığına Kavuştu

Güncelleme:

Daha önce 8 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamayan 72 yaşındaki Şefika Yıldırım Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Beynindeki kitleden dolayı çektiği acılar nedeniyle hayatı alt üst olan ve 30 yıldan beri bu rahatsızlıkla savaşan 72 yaşındaki Şefika Yıldırım, Kastamonu, Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde 8 defa aynı hastalıktan ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı. 11 çocuk annesi Şefika Yıldırım en son geldiği Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yapılan 9.cü ameliyatında sağlığına kavuştu.

Son olarak annesini götürdükleri Ankara'daki hastane doktorunun"Bu ağır bir ameliyattır. Bu riski alamayız" cevabını alınca memleketi Diyarbakır'a döndüklerini belirten Mehmet Yıldırım, "Umudumuzu yitireceğimiz bir anda bir yakınının tavsiyesi üzerine Dicle Üniversitesi Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisine başvurduk. Burada Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ile görüştük. Dr. Cüneyt Göçmez'den ' olumlu cevap alınca ameliyatına karar verdik" dedi.


Dokuzuncu Ameliyatında Sağlığına Kavuştu


Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Cüneyt Göçmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Hastamız 72 yaşında beyninde büyük bir tümürüyle bize başvurdu. Bizden önce 8 kez ayni tümür nedeniyle değişik illerimizde (Ankara, İstanbul, Kastamonu) da ameliyat olmuş fakat tümür tamamen alınmadığı için şikayetleri devam ediyordu.


Hasta bize geldiğinde ileri derecede uykuya meyilliydi. Konuşamıyordu. Yaptığımız başarılı ameliyatla beynindeki tümürü tamamen çıkardık. Portakal büyüklüğünde bir tümürdü. Hastamızı bir gün yoğun bakımda tuttuk. İkinci gün normal yatağına aldık. Hastamız şu an konuşabiliyor. Rahatça hareket edebiliyor.


Bu Ameliyatlar Zor Ameliyatlar

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu tür ameliyatlarda cerrahi ne kadar çok yapılırsa bizim cerrahimizde o kadar güçleşiyor. Hastamız daha önce 8 ameliyat geçirdiği için ameliyatı zor bir ameliyattı. Buna rağmen ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik.

Ben özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Bugün Dicle Üniversitesi Hastanelerinde beyin tümürleri, vesküler cerrahi adı altında birçok ameliyat başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Halkımız farklı illere tedavi için gidip mağdur olmayı gerektirecek bir durum yoktur. Her türlü cerrahiyi hastanelerimizde yapabiliyoruz."

30 Yıldan Beri Bu Rahatsızlığı Çekiyor

30 yıl aradan sonra annesi sağlığına kavuşan Mehmet Demir duygularını şöyle dile getirdi;"Annem Ankara, İstanbul ve Kastamonu'daki hastanelerde 8 defa beyin tümürü ameliyatı oldu. Bir türlü iyileşmedi. En son Ankara'ya götürdüm. Oradaki hocamız, hastanın durumu ağır olduğundan dolayı ameliyat yapamayacağını söyledi. Bizde mecburen memleketimiz olan Diyarbakır'a geri döndük. Tam umudumuzu kaybedeceğimiz bir sırada bir yakınımızın tavsiyesi üzerine Dicle Üniversitesi Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Doç Dr. Cüneyt Göçmez hocamıza başvurduk. Hocamız hastamızı gördükten sonra bu ameliyatı yapabileceğini söyledi. Bizde hocamızdan cesaret alarak ameliyat etmesini istedik. Hastamızı hocamıza emanet ettik. Çok şükür hastamız 30 yıl aradan sonra sağlığına kavuştu.


Mehmet Demir annesi sağlığına kavuşunca duygularını şöyle dile getirdi; "Şimdiye kadar hastalarımızı Ankara, İstanbul ve diğer batı illerine götürüyorduk. Birçok maddi ve manevi zorluklar çekiyorduk. Şimdi D.Ü. Hastanelerinde her türlü ameliyatlar başarıyla yapılıyor. Evimizin önünde, hiçbir zorluk çekmeden, maddi külfete girmeden ve hiçbir ücret ödemeden, ilgi ve alaka görerek hastalarımızı sağlığına kavuşturuyor. Cüneyt hocamızın şahsında tüm hastane yönetimine, doktorlarımıza ve tüm beyin cerrahi personellerine teşekkür ederim."şeklinde konuştu"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Mehmet Yıldırım İstanbul Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title