Haberler

30. Uluslararası GAPSHOES Fuarı açıldı

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ayakkabıcılık sektöründeki gelişime işaret ederek, " İtalya'dan ayakkabı alınca 1 sene sonra bozulur ama Gaziantep'ten al 10 sene sonra da aynı kalır. Dolayısıyla ayakkabıcılıkta İtalya'yı geçtik." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 30. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nın (GAPSHOES) açılışındaki konuşmasında, Gaziantep'in Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Kentin, ülke ihracatında 6'ıncı sırada yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, sektörün geleceğine de Gaziantep'in fuarlarla ışık tuttuğunu ifade etti.

Türkiye ortalamasının üzerinde katma değer üreten sektörün ülke ekonomisi için önemli olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Biz 9 dolara ayakkabı terlik satıyoruz. Bu çok iyi ama yeterli değil. Çünkü ithal ettiğimiz ayakkabı 24 dolar. Oysa bizim ürettiğimiz ayakkabıyla ithal ettiğimiz ayakkabı arasında hiçbir fark yok." dedi.

Hisarcıklıoğlu, yerli üretim ayakkabıların kalite ve tasarım bakımından üst seviyede olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"İtalya'dan ayakkabı alınca 1 sene sonra bozulur ama Gaziantep'ten al 10 sene sonra da aynı kalır. Dolayısıyla ayakkabıcılıkta İtalya'yı geçtik. Gaziantep'te bu anlamda tanıtım, birlik, Ar-Ge var. O zaman bizlere düşen görev vatandaşlar olarak alışveriş yaparken yerli ayakkabıyı tercih etmek. Özellikle de bu konuda gençlerimize görev düşüyor. "

Vali Davut Gül de dünyanın en önemli fuarlarından birine ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Gaziantep'te ciddi anlamda bir krizin olmadığını ifade eden Gül, enerji tüketimi, borçların ödenmesi gibi verilere bakıldığında ürkütücü bir tablo bulunmadığını, gelişmelerin rakamlara yansıdığını bildirdi.

Gaziantep'in ayakkabısıyla da adından söz ettirmesini istediklerini dile getiren Gül, bu sayede ülkeye daha fazla katma değer sağlayacaklarını ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de kentteki firmaların markalaşma için Ar-Ge ve tasarıma ağırlık vermelerini istedi.

Türkiye'nin ayakkabı ihracatının yaklaşık yüzde 20'sinin Gaziantep'ten yapıldığına dikkati çeken Ünverdi, kurmak istedikleri Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için destek istedi.

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet İnce de kentin bu alanda kendini aştığını belirterek, fuar alanındaki iki salonun tamamen dolduğunu, ilerleyen süreçte üçüncü salonu da açmak istediklerini söyledi.

Konuşmalarından ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Fuar, GSO, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlendi.

4 gün süreyle açık kalacak fuar, 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title