Haberler

30. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi Başladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde başlayan kongrede bağırsak bakterileri ve kolon kanseri ilişkisi, reflü, endoskopik tedavi yöntemlerindeki gelişmeler, Hepatit B ve Hepatit C hastalıklarının tedavisi gibi konular ele alınıyor

30. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi, Antalya'da başladı.

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından Kemer ilçesinin Beldibi beldesindeki Rixos Sungate Otel'de yapılan kongrede, bağırsak bakterileri ve kolon kanseri ilişkisi, reflü hastalığı, endoskopik tedavi yöntemlerindeki gelişmeler, Hepatit B ve Hepatit C hastalıklarının tedavisi, obezite ve endoskopik tedavi yöntemleri, probiyotikler ve diyetizimdeki önemi gibi konular ele alınıyor.

Türkiye Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongreye yurt içi ve dışından tanınmış uzmanların katıldığını söyledi.

Öncelikle bilim üretimini tazelemek ve eğitime yatırım yapmayı amaçladıklarını anlatan Tözün, Türkiye'de gastroenterolog sayısının dünya standartlarının altında bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de her üç kişiden birinin sindirim sorunu yaşadığını belirten Tözün, "Türkiye hala Hepatit B ve Hepatit C sorununu çözemedi. Tedaviye ulaşan hasta sayısı beklenenin altında. Kolon kanseri hastalığı giderek artıyor. Ulusal kanser tarama programının bir an önce devreye sokulması gerekiyor" dedi.

30. Ulusal Gastroenteroloji Haftası Kongre Başkanı Hale Akpınar ise kongreye yurt dışından 14, yurt içinden de 188 gastroenterologun konuşmacı olarak katılacağını bildirerek, kongre boyunca gastreenteroloji alanındaki hastalıkların detaylı şekilde konuşulacağını bildirdi.

Gazi Üniversitesi Tp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Karakan da kolon kanseri olan bir hastanın akrabasından dışkı örneği alınıp kolonoskopi yöntemiyle hastanın bağırsağına enjekte edildiğini söyledi.

Bu sayede hastanın bağırsağındaki bakteri yapısının tamamen değişip nakledilen kişinin mikrobiyotasının (herhangi bir ekolojik sistemdeki bakteri) alındığını ifade eden Karakan,  "Bu gerçekten çok önemli bir tedavi yöntemi. Şu anda Avrupa'da ve Amerika'da bazı hastanelerde yapılmaya başlanmış" diye konuştu.

Kongre, 15 Eylül'de sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Beldibi Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title