Haberler

30 Bin Kilometreye Dikkat!

Güncelleme:


Türkiye'de en çok tartışılan ve hiç eskimeyen bir sorudur, "Dizel mi alsak, benzinli mi"… Bu sorunun doğru yanıtını bulmak için sadece mazot ve benzin fiyatlarına bakmak yeterli değil. Araç bakımına ilişkin tüm maliyetleri hesaplamak gerekiyor. Bu nedenle otomobil severleri hayallerine online açık artırma heyecanı ile kavuşturan ikinciyeni.com'da dizel mi benzinli mi tartışmasını masaya yatırdı.

İkinciyeni.com Marka Direktörü Emre Ayyıldız, tüketicilerin araç alırken kararsızlık yaşadığı konulardan birinin de dizel- benzinli ikileminin olduğunu vurguluyor. Ayyıldız bu kararı verirken dikkat edilecek noktaları şöyle özetledi: "İkinciyeni.com verilerine göre yıllar içerisinde karşılaşılan lastik, bakım, kasko, yakıt, değer kaybı maliyetleri incelenmeli. Kullanıcının bu noktada ilk 3 yıl içinde gerçekleştirdiği performans gerçekten de çok önemli. 3. yılın sonunda yıllık 30 bin kilometre, toplamda 90 bin kilometre kullanıldığı takdirde dizel otomobiller benzinli otomobile göre avantajlı konuma geçiyor". Emre Ayyıldız, 3 yıldan önce ve yıllık 30 bin kilometreden daha az bir kullanım söz konusu ise benzinli otomobilin alıcılar tarafından tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title