Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Büyükakın, mesajında, Türk milletinin istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos'un tarihinin, kahraman ordunun ve aziz milletin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfa olduğunu belirtti.

Türk milletinin, dün olduğu gibi bugün de devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı göstereceğini, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdüreceğini aktaran Büyükakın, şunları kaydetti:

"Hep birlikte sergileyeceğimiz bu kararlı duruşumuz ve mücadelemizle, kurtuluş destanımızı yazan ecdadımızın bize emanet ettiği bu vatan için sonuna kadar hizmet edecek ve bu aziz vatanı bizden sonraki nesillere en güçlü şekilde miras bırakacağız. Bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."

Milletvekili Eldemir

Milletvekili Eldemir ise Türk milletinin, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmadığını, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza attığını bildirdi.

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin fedakarlığının, kararlılığının, vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesi olduğunu belirten Eldemir, şunları ifade etti:

"Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan 26 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız yeni Türk devletinin kurulmasının yolunu açmıştır. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Bu anlamlı günde bir kez daha farklılıklarımızı bir kenara bırakarak milletimizin değerleri, cumhuriyetimizin nitelikleri ve ortak hedeflerimiz etrafında her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum."

Milletvekili Tüzün

Milletvekili Tüzün de 30 Ağustos'un, "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır." şiarıyla, toprakların işgalden kurtarılıp Türkiye Cumhuriyetinin temeline ilk harcının konulduğu gün olduğunu aktardı.

Tüzün, şunları kaydetti:

"30 Ağustos, tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı, dağlarımızda yeniden çiçeklerin açtığı, bozulmuş düşmanların yel gibi kaçtığı 30 Ağustos Zaferinin 95'inci yıl dönümünü gururla, onurla ve coşkuyla kutluyoruz. 95 yıl sonra bugün başta, 'Yurtta Sulh Cihan'da Sulh' ilkesi olmak üzere Atatürk ilkelerinden uzaklaşmanın ne kadar tehlikeli olduğu çok acı deneyimlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Üniformalı hainlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi Ulu Önder Atatürk'ün çizdiği çağdaş cumhuriyet rotasına bağlı kalmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Gün, vatanımızı bölmek, iç barışımızı bozmak isteyenlere karşı aynı inanç ve kararlılık içerisinde cumhuriyet kazanımlarını koruma günüdür."

Belediye Başkanı Yağcı

Belediye Başkanı Yağcı da mesajında, Türkiye üzerinde hain ve kötü emeller taşıyanlara inat, Türk milletinin bütün dünyaya gücünü gösterdiği 30 Ağustos Zaferi'ni ilk günkü heyecan ve sevinç ile kutladıklarını vurguladı.

Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bugününü birlik ve beraberlik içinde gücünü tüm dünyaya daha çok duyurma ihtiyacı taşıdığını kaydeden Yağcı, "Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Eldemir Zafer Haftası Yaşar Tüzün Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title