Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında "Engelsiz zafer koşusu" düzenlendi

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında "Engelsiz zafer koşusu", Ankara'da gerçekleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında "Engelsiz zafer koşusu", Ankara'da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) 19 Mayıs Spor Kompleksi'nde organize ettiği etkinliğe, down, otizm, mental, görme, serabral palsi ve işitme engelli 70 atlet katıldı.

Naili Moran Atletizm Sahası'nda düzenlenen koşuda dereceye giren sporculara madalyaları, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve TOSSFED Asbaşkanı Ensar Kurt tarafından verildi.

TOSSFED Asbaşkanı Ensar Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "30 Ağustos, şan ve şerefle dolu bir kahramanlık öyküsünün taçlandırıldığı gün. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden devlet büyüklerimizi minnetle anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel organize edilen etkinliğin, yarışmaya katılan çocuklara salgın sürecinde moral olduğunu söyleyen Kurt, şöyle konuştu:

"Etkinliğimizde 70 çocuğumuz yarıştı. Yarışımızın ismi de çok anlamlı, 'Engelsiz zafer koşusu'. Bu özel sporcular, dünyaya geldiklerinde aileleri burukluk yaşayabiliyor ancak devletimizin son yıllarda artan desteği, yasalar, yönetmelikler ve teşviklerle çocuklarımız sporla tüm başarılarını ortaya çıkarma imkanına sahip oluyor. Avrupa, dünya şampiyonlukları elde edebiliyorlar, paralimpik oyunlara katılabiliyorlar. Böylelikle çocuklarımızın sportif başarıları ailelerinin de gurur kaynağı oluyor."

Organizasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğunu aktaran TOSSFED Atletizm Teknik Kurulu Başkanı Sevda Kalkan ise "Uzun süredir özel sporcuların katılacağı yarışmaları ertelemek zorunda kalmıştık. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla adeta Türkiye Şampiyonası havasında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon böyle anlamlı bir günde down, otizm, mental, görme, serabral palsi ve işitme engelli çocuklarımıza olumlu bir motivasyon kaynağı oldu." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Zafer Haftası Atletizm Türkiye Ankara Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title