Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Hatay'ın Hassa, Kırıkhan, İskenderun, Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hatay'ın Hassa, Kırıkhan, İskenderun, Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hassa ilçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Piyade Teğmen Yasin Şahin'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve öğrencilerin şiirleriyle devam etti.

Törende, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kutlamalara Kaymakam Yusuf Turan, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Hassa Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yaşar, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakkı Ölmez, İlçe Emniyet Amiri Bülent Erdoğan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kırıkhan'da ise 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerle sabah saatlerinde Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Binbaşı Salih Alasu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Geçiş töreni ile son bulan törene, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Garnizon Komutanı Yarbay Süleyman Erdemir, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Jandarma Komutanı Binbaşı Temel Aday, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Dün gece ise Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırıkhan Cumhuriyet Alanı'nda fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı'ndan vatandaşların katılımıyla başlayan yürüyüş, mehter eşliğinde eski devlet hastanesine kadar sürdü.

Etkinliğe katılan CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Savaşır, fener alayı yürüyüşünün her yıl daha coşkulu şekilde devam ettiğini ve yaptıkları organizasyonla Cumhuriyet'e sahip çıktıklarını söyledi.

İskenderun ilçesinde ise Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen tören çelenk sunumuyla başladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, daha sonra kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle sürdü.

Reyhanlı'da belediye binasının önünde gerçekleşen anma töreninde, Kaymakam Tuncay Dursun ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Dörtyol'daki törende, İnönü Caddesi'nde yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Ardından Erzin Kaymakamı Dörtyol Kaymakam Vekili Ahmet Demirci, makamında kabul gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Kırıkhan Hassa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title